ροή ειδήσεων

Μήνυμα από τις πλατείες



Με σύνθημα «Ανάσα και αξιοπρέπεια», χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα... έδωσε δυναμικό «παρών» στις πλατείες της χώρας, ζητώντας την αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κάμψη της γερμανικής αδιαλλαξίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής του συγκεντρωμένου πλήθους.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρέθηκε για μία ακόμη φορά η πλατεία Συντάγματος, όπου περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, διαμαρτυρήθηκαν κατά των πολιτικών λιτότητας και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση που την ίδια ώρα της κρίσιμης μάχη στο Eurogroup των Βρυξελλών.



Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα







Νωρίτερα, απολυμένοι της ΕΡΤ και συμπαραστάτες τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.



Πλήθος κόσμου έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής





video platformvideo managementvideo solutionsvideo player










Η ισπανική, η πορτογαλική και η κυπριακή σημαία δίπλα στην ελληνική





'Ούτε βήμα πίσω' διαμηνύουν οι συγκεντρωμένοι







'Μέρκελ φύγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση'























Όλη η Ελλάδα στις πλατείες

Τη στιγμή που η πρωτεύουσα δίνει τον ρυθμό των κινητοποιήσεων, αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση.

Με συνθήματα και πανό «ψηλά το κεφάλι» και «λευτεριά στην Ελλάδα» η Θεσσαλονίκη στέλνει το δικό της βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Η πορεία κατευθύνθηκε από την Εθνικής Αμύνης, στην Τσιμισκή έως την Αριστοτέλους, προτού καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο.



Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Κρατώντας ομπρέλες και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, οι κάτοικοι της Κρήτης διαδήλωσαν, ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο και τις καταστροφικές του -σύμφωνα με τους διοργανωτές- συνέπειες.

Σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία, οι Κρητικοί, τραγουδώντας «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και με συνθήματα όπως «Μέρκελ go home» και «Πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι», ζήτησαν να μπει τέλος στην επιβαλλόμενη από τους δανειστές πολιτική.





Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, προκειμένου να διαδηλώσει με σύνθημα «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε».

Οι πολίτες της Πάτρας συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν συλλογικότητες και μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.






Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» των Τρικάλων, με κεντρικό σύνθημα «Αντιστεκόμαστε».

Η συμμετοχή κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της πόλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν πολιτικά πρόσωπα που δεν πρόσκεινται στα κόμματα της συγκυβέρνησης.






Το δικό τους βροντερό «παρών» είπαν οι πολίτες της Καβάλας. Περισσότερα από 1.500 άτομα, κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του «Καπνεργάτη», κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης, ενώ ακολούθησε πορεία.

«Αυτή η Ευρώπη, βρωμάει φασισμό, ανοίξτε τα παράθυρα κι ακούστε τον λαό», είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα.






«Δεν εκβιαζόμαστε - Δεν υποκύπτουμε» φώναξαν οι κάτοικοι της Λαμίας, το απόγευμα της Τετάρτης, από την πλατεία Πάρκου, όπου συγκεντρώθηκαν.



Η Λαμία έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση

Παράλληλα, περισσότεροι από 300 πολίτες της Χίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της λιτότητας.






Επιπλέον, σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται τα Ιωάννινα, ο Βόλος, η Άμφισσα, η Καστοριά, η Δράμα, η Κατερίνη, οι Σέρρες, η Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Σπάρτη, ο Πύργος, η Κόρινθος, το Αίγιο, η Ρόδος, η Τήνος, η Κάλυμνος, η Λέσβος, η Πάρος, η Σύρος, η Σάμος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, και η Κως.

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη

Διαδηλώσεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα διοργανώνονται το βράδυ της Τετάρτης και σε πόλεις του εξωτερικού.

Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης παίζουν μία... σκληρή παρτίδα πόκερ για το μέλλον της Ελλάδας, εκατοντάδες κάτοικοι των Βρυξελλών, Βέλγοι και Έλληνες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται το κρίσιμο Eurogroup, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς την Αθήνα.

«Στόχος μας απόψε είναι να στηρίξουμε τον σύντροφο Βαρουφάκη και τα άλλα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, που βρίσκονται εδώ προκειμένου να καταθέσουν πολύ σοβαρές προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Προτάσεις για το ελληνικό χρέος, που είναι αποδεκτές σύμφωνα με τους επιφανέστερους οικονομολόγους του πλανήτη», τόνισε το μέλος των Podemos, Juan Domingo Sanchez.











Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στην Πορτογαλία, καθώς και στη Βρέμη της Γερμανίας.

Παράλληλα, το σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Εδιμβούργο και Βρυξέλλες.

Στην Ιρλανδία, ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς συμμετείχε σε διαδήλωση, έξω από το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, δείχνοντας τη συμπαράστασή του στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Ιρλανδός γερουσιαστής Trevor Ó Clochartaigh, ο οποίος αναφωνούσε: «Δείξτε σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες και Αυστριακοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την καγκελαρία της Αυστρίας, τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα για την συνάντηση με τον Βέρνερ Φάιμαν.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη των διαδηλώσεων αλληλεγγύης:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *