ροή ειδήσεων

Χόκινγκ: «Ο εποικισμός του διαστήματος θα σώσει την ανθρωπότητα»



Χόκινγκ: Η επιθετικότητα του ανθρώπινου είδους μπορεί να μας εξαφανίσει...

Την άποψη ότι θα πρέπει να εποικίσουμε άλλους πλανήτες για να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα, διατύπωσε ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Όπως ανέφερε ακόμη, η επιθετικότητά μας μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα και το ταξίδι στο διάστημα μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να μεταβούμε κάπου αλλού.

Το διάστημα αντιπροσωπεύει το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρωπότητας και μπορεί να λειτουργήσει σαν «ασφάλεια ζωής» για τα είδη που ζουν στη Γη, σημείωσε ακόμη ο Χόκινγκ, η ταινία για τη ζωή του οποίου είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ.

«Η αποστολή ανθρώπων στο διάστημα άλλαξε το μέλλον του ανθρώπινου είδους με τρόπους που δεν μπορούμε ακόμη να κατανοήσουμε», τόνισε και συμπλήρωσε: Δεν έχει λύσει κανένα από τα άμεσα προβλήματά μας στον πλανήτη Γη, αλλά μας έχει δώσει νέες προοπτικές.

«Πιστεύω πως το μακροπρόθεσμο μέλλον του ανθρώπινου είδους πρέπει να είναι το διάστημα και πως αντιπροσωπεύει μια σημαντική ασφάλεια ζωής για τη μελλοντική επιβίωσή μας, καθώς μπορεί να αποτρέψει την εξαφάνιση της ανθρωπότητας μέσω του εποικισμού άλλων πλανητών», σημείωσε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *