ροή ειδήσεων

ΘΡΗΝΟΣ : Έφυγε πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλυγουντ


Αν και ήταν πολλά χρόνια στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στερέωμα ...
, ένας ρόλος τον καθιέρωσε και τον έστειλε στην κορυφή. Και μάλιστα τον έκανε όχι μόνο αγαπητό, αλλά και το κοινό τον ταύτισε με αυτόν.
Η φιγούρα του πέρασε στην αιωνιότητα και αγαπήθηκε τουλάχιστον για 5 γενιές θεατών. Για αυτό και η απώλεια του βύθισε τον κόσμο στο πένθος.
Ο λόγος για τον Αμερικανό ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ, γνωστός για τον ρόλο του στην σειρά φαντασίας Star Trek όπου υποδύθηκε με μεγάλη πειστικότητα τον κ Σποκ έναν φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου «Έντερπραϊζ».
Σήμερα βύθισε τον κόσμο σε βαρύ πένθος, αφού έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών

Γεννήθηκε στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης στις 26 Μαρτίου του 1931, από οικογένεια εβραίων μεταναστών, που είχαν έλθει στις ΗΠΑ από το Izyaslar της σημερινής Ουκρανίας.
Ξεκίνησε την ηθοποιία από πολύ μικρός, σαν μέλος θεατρικών ομάδων της τοπικής κοινότητας όπου μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο της Βοστόνης και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στο Pasadena Playhouse της Καλιφόρνια.
Ερμήνευσε τους πρώτους (δευτερεύοντες) ρόλους του στην κινηματογραφική ταινία “Queen for a Day” (1951) και στην τηλεοπτική σειρά “Zombies of the Stratosphere” (1952), ενώ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας “Kid Monk Baroni” (1952).
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, λόγω του ότι είχε ήδη καθιερωθεί ως αναγνωρίσιμος διασκεδαστής, εργάσθηκε στην Ατλάντα σαν παραγωγός εκπομπών για τον αμερικανικό στρατό.
Ο Νίμοϊ έφτασε στο απόγειο της δημοφιλίας του, με τη συμμετοχή του στη σειρά Σταρ Τρεκ (1965-1969), όπου υποδύθηκε με μεγάλη πειστικότητα τον κ. Σποκ (Mr Spock) έναν φλεγματικό εξωγήινο, αξιωματούχο-συγκυβερνήτη του πληρώματος του φανταστικού διαστημόπλοιου “Έντερπραϊζ”. Η σειρά γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και είχε ως επακόλουθο την παραγωγή επτά σχετικών ταινιών, στις οποίες ο Νίμοϊ επίσης συμμετείχε, όπως και σε άλλες σειρές του ιδίου είδους. Ο χαρακτήρας του Σποκ βραβεύθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους τηλεοπτικούς, ενώ χάρισε στον Νίμοϊ τρεις τιμητικές υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Την εμπειρία του σαν “κος Σποκ”, ο Νίμοϊ κατέγραψε σε δυο αυτοβιογραφίες του με τίτλους “Δεν είμαι ο Σποκ” (1975) και “Είμαι ο Σποκ” (1995).
Εκτός της σειράς “Σταρ Τρεκ”, ο Νίμοϊ πρωταγωνίστησε και στο επίσης γνωστό σίριαλ “Mission: Impossible”.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *