ροή ειδήσεων

Οι Ελληνες κλείνουν δύο μήνες πριν για φθηνά εισιτήρια



Περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα... και 33 μέρες, κατά μέσο όρο, πριν αναχωρήσουν για το εξωτερικό κλείνουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές. Ετσι το 2014 οι Ελληνες ταξίδεψαν από 9,99 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από 19,84 ευρώ για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, παρατηρείται ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την ελληνική αγορά, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως στην Πολωνία και τη Ρωσία.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα. Οι τιμές στην οικονομική θέση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα να ξεκινούν από 14 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο, και φθάνουν έως τα 229,5 ευρώ, ενώ στη business class για τη διαδρομή Αθήνα-Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινάει από 155,6 ευρώ και η υψηλότερη κυμαίνεται στα 451,3 ευρώ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι ταξιδιώτες έψαξαν και έκλεισαν εισιτήρια μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 για τις διακοπές τους σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τιμή κατώτερη των 100 ευρώ. Η Ρώμη ήταν η φθηνότερη πτήση εξωτερικού, με 19,60 ευρώ. Ωστόσο, τον περασμένο χρόνο υπήρξαν και άλλοι προορισμοί διαθέσιμοι σε προσιτές τιμές, όπως το Μιλάνο από 49,16 ευρώ, το Βελιγράδι από 66,15 ευρώ και το Παρίσι από 95 ευρώ. Σχετικά με τους προορισμούς εσωτερικού, την περίοδο των διακοπών οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (17,99 ευρώ) και από τη Ρόδο στην Αθήνα (19,99 ευρώ). Ενώ, τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα-Σαντορίνη στα 231,93 ευρώ και Αθήνα-Κέρκυρα στα 218,64 ευρώ.

Επιπλέον, οι Ελληνες αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη από 19,60 ευρώ, την περίοδο των διακοπών το 2014, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς. Με βάση τα στοιχεία, για να ταξιδέψει κάποιος την ημέρα των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι πλήρωσε 1.716 ευρώ. Οι πέντε ακριβότεροι προορισμοί ήταν το Μαϊάμι, το Περθ της Αυστραλίας, το Οκλαντ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *