ροή ειδήσεων

Για αυτό δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους στο αμάξι: Η αληθινή ιστορία μίας μαμάς που σοκάρει!



Τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν ποτέ μόνα τους εκτός σπιτιού, πόσο μάλλον... να τα αφήνουμε μόνα τους στο αμάξι. Η εμπειρία αυτής της μαμάς το αποδεικνύει.


Η Κριστίνα Κόππα, μητέρα και δημοσιογράφος, μοιράζεται τη δική της εμπειρία με το γιο της και προτρέπει όλους τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους. Ο λόγος;

«Μερικές εβδομάδες πριν είχα αφήσει τον 7χρονο γιο μου κλειδωμένο αλλά μόνο του στο αυτοκίνητο για περίπου 10 λεπτά. Ακόμα αισθάνομαι ένοχη για αυτό.

Πριν κατέβω από το αμάξι κοίταξα το γιο μου και του είπα να προσέχει το σκύλο μας, τη Λούσι, Άφησα το παράθυρο του οδηγού λίγο ανοιχτό και πήγα απέναντι στην τράπεζα. Είχα φροντίσει να παρκάρω σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορώ να τους βλέπω.

Μετά από ώρα και αφού είχαμε πάρει το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, σταμάτησα σε ένα κόκκινο φανάρι και κοίταξα από τον καθρέφτη τα πίσω καθίσματα. Έκπληκτη είδα τον γιο μου και σκύλο μας να γλύφουν ένα πράσινο γλειφιτζούρια σαν αυτά που είχαν στην τράπεζα. Μπήκε κάποιος στο αμάξι; Προσπάθησε κάποιος να κάνει κακό στο παιδί μου;»

Η Κριστίνα στην ιστορία της δεν αποκαλύπτει τι έγινε εν τέλει, ποιος μπήκε στο αμάξι και πώς βρήκε το παιδί της το γλειφιτζούρι. Κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου και ξεκίνησε μία ενέργεια ενημέρωσης μέσω Facebook για τέτοια περιστατικά:

«Σε αρκετές περιοχές έχουν νόμους για όσους αφήνουν τα παιδιά μόνα τους στο αμάξι, αλλά ξέρω ότι δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος γονιός που το έχει κάνει. Έκανα μία ανεπίσημη έρευνα στο Facebook και από τους 60, 46 γονείς παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει.

Μία μαμά που σχολίασε ότι είχε αφήσει το 6χρονο παιδί της και το νεογέννητο μωρό, κλειδωμένα στο αμάξι όταν χρειάστηκε να πεταχτεί στο σούπερ μάρκετ να πάρει γάλα. Μία άλλη μαμά εκμυστηρεύτηκε μία αντίστοιχη ιστορία με τη διαφορά ότι ο άντρας της είναι αστυνομικός και ποτέ δεν του είπε!

Η Μελίσσα μία μητέρα δύο παιδιών μου έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα και ομολόγησε ότι κάθε φορά που το μωρό της κοιμάται στο καθισματάκι του το αφήνει μόνο του στο αμάξι κλειδωμένο και πάει στο νηπιαγωγείο να πάρει τη μεγαλύτερη κόρη της.

Σοκαριστική είναι και η ιστορία της Τζοάννα Ντίκσον που τώρα είναι 31 χρονών, αλλά ακόμα θυμάται σαν χθες όταν ήταν 4 και ήταν μόνη της στο αμάξι με τον 1 έτους αδερφό της. Όταν η μητέρα της επέστρεψε στο αμάξι, το κλειδί έσπασε και δε μπορούσε να μπει μέσα!».

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά και αρκετοί γονείς δε συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνο είναι να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους, ακόμα και για πέντε λεπτά. Για αυτό λοιπόν προσοχή! Την επόμενη φορά που έχετε κάποια δουλεία και πρέπει να «πεταχτείτε» κάπου, πάρτε μαζί το παιδί σας χωρίς δεύτερη σκέψη!

Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *