ροή ειδήσεων

Στις… καλένδες οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών Ιαλυσού!!!



Για το... τέλος Μαρτίου (και να δούμε!) παραπέμφθηκαν από την Δημοτική Αρχή Ρόδου.... οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της Ιαλυσού, συνεχίζοντας τις 'αναβολές' και τις 'παρατάσεις'!!!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και όπως ειπώθηκε πρόσφατα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, οι αποζημιώσεις παραπέμπονται για το τέλος Μαρτίου του τρέχοντος έτους ενώ η όλη διαδικασία εκκρεμεί από το Νοέμβρη του 2013 όταν δηλαδή σημειώθηκαν οι πλημμύρες στην Ιαλυσό.

Η υπόθεση αφορά 275 οικογένειες που υπέστησαν ζημιές και κατηγοριοποιήθηκαν ως εξής: α. Σ' εκείνους που έλαβαν το έκτακτο (τότε) επίδομα των 586 ευρώ (από την Περιφέρεια, όταν ο τότε δήμαχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς εταβίβασε την αρμοδιότητα στον τότε Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη για να προχωρήσει η διαδικασία), β. Σ' εκείνους που υπέστησαν ζημιές σε οικοσυσκευές και γ. Σ' εκείνους που υπέστησαν ζημιές σε κτίρια όπως οικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία κ.ά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ρόδου και τέως Δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σάκης Στάγκας, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο 'aegeantoday' ότι: “Οι πιστώσεις έχουν περιέλθει από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 στο ταμείο του Δήμου Ρόδου, αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμη στους δικαιούχους. Παρεμπιπτόντως, η διαδικασία των αποζημιώσεων αναβάλλεται συστηματικά με υποσχέσεις από τον δήμαρχο ότι επρόκειτο να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα του 14, μετά αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου του 2015, πήγαμε στο τέλος του Φλεβάρη, και τώρα, αναβλήθηκε εκ νέου για τέλος Μαρτίου! Εκ παραλλήλου, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι σε άλλους δήμους της χώρας, οι αποζημιώσεις ήρθαν πολύ νωρίτερα ενώ στη Ρόδο πέρασαν 16 μήνες...”

Να σημειωθεί ακόμη ότι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα με τις αποζημιώσεις ποσού έως 1.500 ευρώ που μπορούν να καταβληθούν σε αριθμό οικογενειών όπου δεν απαιτείται φορολογική ενημερότητα ενώ για τις υπόλοιπες απαιτείται και φορολογική, και ασφαλιστική ενημερότητα. Το ζήτημα χειρίζεται η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου.

Ο κ. Στάγκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις για τα κτιριακά: “Στις 23 Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία για να υποβληθούν αιτήσεις για αποζημίωση στην αρμόδια υπηρεσία. Μέχρι τώρα, έγιναν μόνον δύο αιτήσεις. Γιατί δεν έχουν ειδοποιηθεί εδώ και τόσο καιρό οι δικαιούχοι όλων των κατηγοριών; Κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες” όπως υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι ο τέως αρμόδιος του υπουργείου οικονομικών κ. Σταϊκούρας, είχε υπογράψει την απόφαση, αλλά η αλλαγή της κυβέρνησης, έβαλε 'φένο' στη διαδικασία.

Παραμένει απορίας άξιο, για ποιό λόγο καθυστερούν τόσο πολύ οι αποζημιώσεις και φυσικά, οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν αρμοδίως από την δημοτική αρχή Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *