ροή ειδήσεων

Σε ποιον ανήκει το πιο πολυτελές γιοτ στον κόσμο, που κόστισε 461 εκατ. Ευρώ; (PHOTOS)



Στα πιο πολυτελή λιμάνια του κόσμου, όπως αυτά στην Ίμπιζα, στο Σεντ Τροπέ,...

στο Μονακό και στο Κάπρι, μπορούμε να απολαύσουμε τα εντυπωσιακότερα γιοτ του κόσμου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τρία, που συγκαταλέγονται στα Σούπερ Πολυτελή Γιοτ. Το σίγουρο είναι πάντως πως όταν πλησιάζουν σε οποιοδήποτε λιμάνι, κλέβουν τις εντυπώσεις.
Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Azzam, το οποίο έχει μήκος 180 μέτρα.
Ιδιοκτήτης του Azzam είναι ο Χαλίφης bin Zayed Al Nahayan, που πλήρωσε 461 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει.
Το πρώτο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το εξωτερικό του, καθώς δεν περνά απαρατήρητο ούτε το μέγεθός του, ούτε η κομψή κατασκευή του, ούτε το υλικό, ούτε ο φωτισμός του. Αυτά είναι αρκετά, ώστε να μας προϊδεάσουν για την πολυτέλεια και την κομψότητα που κρύβει το εσωτερικό του.



Μέχρι να κατασκευαστεί το Azzam, τα πρωτεία ανήκαν στο Eclipse, το οποίο έχει μήκος 170 μέτρα, και διαθέτει και σύστημα “αντι-παπαράτσι”, που βασίζεται σε ένα σύστημα λέιζερ που μπλοκάρει τον φακό οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής το πλησιάζει.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε 356 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το υπερπολυτελές γιοτ του, ενώ το κόστος συντήρησής του ανέρχεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Διαθέτει 2 ελικόπτερα, χώρο για 62 καλεσμένους και 50 μέλη πληρώματος, 2 πισίνες, σπα και οθόνη κινηματογράφου σε καθένα από τα 24 δωμάτια.
Τρίτο στη σειρά έρχεται το Serene, με μήκος 134 μέτρα.

Σχεδιάστηκε το 2007 και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Ανήκει στον Ρώσο Yuri Scheffler και η τιμή του είναι 279 εκατ. ευρώ.
Το πιο εντυπωσιακό σημείο του είναι η αίθουσα ‘Nemo Room’, που είναι όλη κρυστάλλινη και σου επιτρέπει να δεις τον βυθό.

Μεταξύ άλλων, το Serene διαθέτει δύο ελικοδρόμια (ένα από τα οποία μετατρέπεται σε μία τεράστια εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό), 2 τζακούζι, ένα δωμάτιο πάγου, σπα, σάουνα, αίθουσα χορού, 2 μπαρ, κινηματογράφο, βιβλιοθήκη και μία αίθουσα συσκέψεων.

Η κεντρική σουίτα διαθέτει ένα τεράστιο κρεβάτι στο κέντρο, μία υπέρ πλήρη ντουλάπα κι ένα τεράστιο μπάνιο. Διαθέτει ασανσέρ που ενώνεται με το δωμάτιο “Nemo”, καθώς και μία ιδιωτική πλατφόρμα για κολύμπι.
Πίσω από την κεντρική σουίτα υπάρχει μία ιδιωτική αποκλειστικά για τον ιδιοκτήτη, με μπαρ και βιβλιοθήκη με τζάκι.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *