ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ στον χώρο της Υγείας: Ποιο νοσοκομείο κρίθηκε ακατάλληλο;



Σε καταγγελίες για πλημμελή καθαρισμό και απολύμανση των κλινοσκεπασμάτων... και του ιματισμού και για πλημμελή καθαριότητα των χώρων του "Αγίου Δημητρίου" προέβη το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου, η κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα πλυντήρια, όπου εργάζεται μόνο ένα άτομο που πρέπει να πλένει, να στεγνώνει και να σιδερώνει όλα τα κλινοσκεπάσματα των κλινικών και τον ιματισμό των χειρουργείων, αλλά και στην μείωση των ωρών εργασίας των καθαριστριών από έξι σε τρεις.



Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η καθαριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο λόγω των πολυανθεκτικών μικροβίων, εργάζεται μόνο μία καθαρίστρια 8.30-11.30 το πρωί, ενώ το απόγευμα περνάει δύο με τρεις φορές. Τη νύχτα δεν υπάρχει καμία καθαρίστρια.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει επίσης ελλείψεις προσωπικού στα μαγειρεία όπου εργάζονται δυο μάγειρες και δύο βοηθοί.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πλημμελή φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι, λόγω των περικοπών των κονδυλίων για την πληρωμή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος φύλαξης σε κάθε βάρδια, ενώ οι εξωτερικές πόρτες του κτιρίου κλειδώνονται από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Το Σωματείο Εργαζομένων διερωτάται τι θα συμβεί αν τις ώρες που είναι κλειδωμένες οι πόρτες ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός.

Καταγγέλλουν επίσης ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις φυσιοθεραπευτών και διοικητικών υπαλλήλων, ενώ οφείλονται στους εργαζόμενους ρεπό και αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *