ροή ειδήσεων

Θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. οι Tούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα φέτος



Περισσότεροι από 1 εκατ. Τούρκοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα,... εκτίμησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της γειτονικής χώρας (ΤURSAB) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Τουρισμού και Πολιτισμού της τουρκικής πρεσβείας με τη συνεργασία του TURSAB, της Turkish Airlines και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με θέματα την παρουσίαση τουρκικών προορισμών όπως η Καππαδοκία και τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε στον ίδιο χώρο η ετήσια γενική συνέλευση του ΗΑΤΤΑ, στην οποία ο πρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης ανακοίνωσε την ίδρυση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων (Fed HATTA). Τα πρώτα μέλη της ομοσπονδίας είναι ο HATTA και σύνδεσμοι τουριστικών γραφείων σε Σύρο, Ρέθυμνο, Σάμο, Χανιά, Μυτιλήνη και Ρόδο με συνολικό δυναμικό πάνω από 1.500 γραφεία. Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας είναι: Πρόεδρος: Λύσανδρος Τσιλίδης, Α΄ αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαρούτσος, Β΄ αντιπρόεδρος: Κώστας Κατσίβας, γενικός γραμματέας: Στάθης Σκρέτας, αναπληρωτής γ.γ.: Νίκος Κελαϊδίτης, ταμίας: Βασίλης Τριγκιλίδας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μαρία Θεοφανοπούλου. Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιλίδης έκανε μνεία στην πρόθεση του ΗΑΤΤΑ τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας να ενταχθούν στο Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο που αποτελεί τη μετάλλαξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Επίσης, μεταξύ των στόχων του ΗΑΤΤΑ για φέτος περιέλαβε την πιστοποίηση των ελληνικών γραφείων και την καταπολέμηση των παράνομων γραφείων και καταλυμάτων.
H αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, μιλώντας στη συνέλευση, επισήμανε ότι θα αξιοποιήσει προτάσεις του ΗΑΤΤΑ στο πλαίσιο διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου στρατηγικής για τον τουρισμό. Από την πλευρά του ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, πρότεινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την Ψηφιακή Σύγκλιση να προβλεφθεί η χρηματοδότηση των ταξιδιωτικών γραφείων με στόχο την περαιτέρω τεχνολογική τους εξέλιξη.
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΕΟΤ έχουν ως εξής: Ελισάβετ Χατζηνικολάου (πρόεδρος), Αγγελική Χονδροματίδου (αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης (μέλος), Μιχαήλ Νικολακάκης (μέλος), Σταύρος Χατζάκος (μέλος), Ιωάννης Παράσχης (μέλος), Αντώνης Καμπουράκης (μέλος) και Πολυχρόνης Γριβέας (μέλος).

02/04/2015
Πηγή: www.kathimerini.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *