ροή ειδήσεων

Κυκλοφορούσε με "μαιμού" ταξί και κατάφερε να μαζέψει 116.000 ευρώ



Είχε καταφέρει να "πιάσει την καλή" ένας 47χρονος τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα! ...Κυκλοφορούσε ανενόχλητος με "μαϊμού" ταξί, έπαιρνε πελάτες και κατάφερε να κερδίσει 116.000 ευρώ! Η χαρά του όμως, δεν κράτησε όσο ο ίδιος θα ήθελε...
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής προσήγαγαν για περαιτέρω έλεγχο, στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου, τον 47χρονο, διότι οδηγούσε ταξί, το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων του οχήματος και της ταμειακής μηχανής του από την Τροχαία Αττικής προέκυψε ότι ομοίως πλαστές ήταν η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς και το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα. Η ταμειακή μηχανή δεν έφερε την προβλεπόμενη σφραγίδα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ από απόκομμα εκτυπωθείσας απόδειξης προέκυψε αναντιστοιχία του Αριθμού Μητρώου ΑΔΗΜΕ του ταξιμέτρου και της ταμειακής μηχανής.
Ως εκμεταλλευτής του οχήματος εμφανίζεται ένας άντρας, τα στοιχεία του οποίου δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, πλην του Α.Φ.Μ., που χρησιμοποιήθηκε στο κατατεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίος και αντιστοιχεί σε άλλον ιδιώτη.
Ο οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υποκλοπή μεταφορικού έργου και παραβάσεις της Φορολογικής Νομοθεσίας, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 116.000 €.
Το όχημα, καθώς και λοιπά πειστήρια (ταξίμετρο, πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, απόδειξη τελών κυκλοφορίας) κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Δ/νση Μεταφορών Πειραιά, Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *