ροή ειδήσεων

Οδοιπορικό αδιαφορίας στη Ρόδο του 2016 - φωτος ντροπής


Αναγνώστης: Είπα χθες να κάνω μια βόλτα στο νησί αλλά μου ανέβηκε η πίεση βλέποντας...
το χάλι μας το μαύρο και τον κακό μας τον καιρό!! Ένα νησί με άπειρες ομορφιές φυσικές και μη το έχουμε ρημάξει στην κυριολεξία με την απύθμενη αδιαφορία και προχειρότητα μας. Εφτά ολόκληρα χρόνια για να τελειώσει δύο χιλιόμετρα δρόμος Αφάντου – Κολύμπια, καρδιοχτυπάς να τον διαβείς. Μετά από την Αρχάγγελο προς Μαλώνα – Μάσαρη στην κατηφόρα, στάθηκα λίγο να θαυμάσω την θέα της κοιλάδας….. αλλά και των σκουπιδιών που ασυνείδητοι πετούν όπου βρουν. Χρόνια τώρα τα σκουπίδια αυτά κείτονται εκεί και κανείς αρμόδιος δεν τα έχει μαζέψει, μνημεία της απύθμενης αδιαφορίας και ανικανότητάς τους μαζί με τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που κείται παραπέρα χρόνια τώρα. Είχα ξανά αναφερθεί στο θέμα αυτό πριν δύο χρόνια, αλλά η μνημειώδη τους αδιαφορία τόσων ανευθυνουπεύθυνων το έχει καταντήσει σήμα κατατεθέν της ανεπάρκειάς τους. Περνώντας από Λίνδο στην πίσω μεριά προς Πεύκους, άλλο σοκ με τους κάδους ξέχειλους και τα σκουπίδια χύμα στον δρόμο απόδειξη το πόσο νοιάζονται οι διοικούντες για την «ευταξία» και «καθαριότητα» που διατυμπανίζουν στις συνεδριάσεις τους. Στο πιο τουριστικό μέρος του νησιού, δεν είναι άξιοι ούτε ένα πεζοδρόμιο να τελειώσουν και αυτό που υπάρχει, είναι εκεί χρόνια ατελείωτο!!!
Τριτοκοσμική κατάσταση κύριοι και σε αυτό φταίνε τόσο οι πολίτες που επιλέγουν ανίκανους πολιτικούς, όσο και οι επιχειρηματίες που ενώ θα μπορούσαν να κάνουν πολλά ενωμένοι, ο καθένας κοιτά «τα του οίκου» του και μόνο! Περνώντας από Αρνίθα προς Απολακκιά βλέπεις έναν κρανίου τόπο, οι πυρκαγιές των περασμένων δεκαετιών έχουν καταντήσει το τοπίο σεληνιακό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε «σοβαρά» από ότι φαίνεται για την αναδάσωσή του. Κάποιες μικρές επεμβάσεις στάθηκαν άκαρπες από ότι έμαθα γιατί ότι απέμεινε το έφαγαν τα κατσίκια. Ούτε και αυτό δεν μπορούμε να επιλύσουμε!! Περνώ από μικρά χωριουδάκια και εκεί βλέπεις ένα γύφτικο μαχαλά. Όποιος θέλει βάφει όπως θέλει, χτίζει όπως θέλει χωρίς να σέβεται το περιβάλλον και την παραδοσιακή ταυτότητα του χωριού, αφήνοντας εγκαταλειμμένα παλιά αυτοκίνητα να κείτονται κατά μήκος του δρόμου στις εισόδους και εξόδους. 
Μόνο η Σύμη το κατάφερε και μπράβο στους δημάρχους της!!! Περνώντας τελικά από την Ελεούσα, βλέπει κανείς ένα άλλο μεγάλο παράδειγμα ανεπάρκειας αντικρίζοντας αυτό το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των Ιταλών σε ερείπια!!! Μα καλά, τόσα χρόνια, τόσοι ανίκανοι Νομαρχαίοι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, παραδήμαρχοι και κοινοτάρχες, πολιτικοί απατεώνες και μη κατά τον Πάγκαλο, δεν μπόρεσαν να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα αναπαλαίωσης της ΕΟΚ? Γιατί τόση αδιαφορία? Βρήκαμε κτίσματα ανεπανάληπτης αρχιτεκτονικής και ομορφιάς και τα αφήσαμε να ερειπωθούν!!! Τα ίδια και με την βίλα Ντεβέκι στον προφήτη Ηλία!! Αν δεν μπορείτε βρε παιδιά, δώστε τα σε ξένους να τα αναστηλώσουν και να τα αξιοποιήσουν. Δεν είναι δυνατόν τόση αδιαφορία και ανεπάρκεια να συνεχίζονται στο άπειρο! Μια μαρίνα 20 χρόνια τώρα και ακόμα να λειτουργήσει, το λιμάνι 50 χρόνια και ακόμα να έχει τις υποδομές που πρέπει, το γκολφ το ξεπουλήσαμε όσο-όσο, το εργοστάσιο της ΔΕΗ τα ίδια και χειρότερα, το εθνικό θέατρο κλειστό (αφού το καταστρέψαμε ανεπανόρθωτα), το ταχυδρομείο με σιδερένια κιγκλιδώματα πάνω από 10 χρόνια τώρα, το οδικό δίκτυο σε μαύρο χάλι και μετά έχεις υποψήφιους δημάρχους που κακαρίζουν ότι έφτιαξαν μια τουαλέτα στο Μαντράκι και ένα πεζοδρόμιο και θέλουν να τους ξαναψηφίσουμε. Έλεος πια, πότε θα σοβαρευτούμε? Ξέρουμε μόνο να ξεσηκωνόμαστε όταν «ξένοι» έρχονται και αγοράζουν αυτά που εμείς θα έπρεπε να είχαμε αξιοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια προς το συμφέρον των απογόνων μας. Αλλά τίποτα εμείς κοιτάμε μόνο το σήμερα και «ότι κλέψουμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας». Δεν είναι να απορείς πως φτάσαμε ως εδώ στα χάλια που είμαστε!









Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/4/15 07:27

    Το άσχημο ειναι οτι όλοι που ειναι στην τοπική αυτοδιοίκηση τα ξέρουν είτε σε Κοινότητα ειτε στον Δήμο αλά κανένας μα κανενας δεν κάνει κατι.Το μονο που ακους από αυτούς ειναι η λεφτα δεν εχουν η δεν είναι η αρμοδιότητα τους. Κοπροσκυλα ειναι όλοι τους γιατι ουτε πονανε τον τόπο μου κα ουτε και τον αγαπανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/15 11:11

    οχι αποκλείεται, οι φωτό είναι photoshop! αφού εντελώς αντικειμενικα και καθολου προπαγανδίστικα (για το καλοκαίρι ντε) βγήκε στους 10 καλύτερους τόπους να ζεις στον κόσμο!!!!
    ασε που είναι και η ναυαρχίδα του τουρισμού! χι χι χι! δεν εχω ξαναδει τόπο να μην τον σεβονται οι κατοικοι του τόσο όσο αυτό το νησι το οποίο έχω επισκεφθεί 2 καλοκαίρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/15 16:45

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/15 17:46

    Δυστυχώς δεν είναι μόνο η αδιαφορία των αρμοδίων φίλε μου.Οι εικόνες αυτές αντικατροπτιζουν την παιδεία και την αισθητική που κουβαλάμε ως κοινωνία.
    Ακόμα και η νοικοκυροσυνη που χαρακτήρισαν τους γονείς μας και τους παππούδες μας, δεν υφίστανται πλέον.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/15 17:59

    ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΗΜΑ Κ ΑΠΑΙΤΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΧΑΛΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΑΥ. ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/10/15 15:28

    Κ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ Κ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΣΤΕΥΟΥΜΕ. ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ Ε ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/8/16 14:33

    nanai kala oi koinotarxes pou blepoun mono to image tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαιτας26/8/16 10:52

    μου περασε μια σκεψη..πως θα ηταν η ροδος χωρις τους ιταλους και τους ιπποτες...χωρις καστρα παλατια,αγορα νομαρχια,δημαρχειο,κτλ...
    τουρκομαχαλας?αντιπαροχες κονσερβοκουτια?μεγκαβλη ?σας φαινεται αστειο?δεν ειδα πουθενα καποια αξιολογη αρχιτεκτονικη.δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *