ροή ειδήσεων

27χρονος αυτοκτόνησε επειδή οι «ζωόφιλοι» Δανοί κατάσχεσαν και έκαναν ευθανασία στο σκύλο του



Ένας 27χρονος από την Δανία δεν άντεξε την κατάσχεση και την ευθανασία του σκύλου του από τις Αρχές και έδωσε τέλος στη ζωή του....

Ο 27χρονος Νταν είχε ένα πιτμπουλ και έμενε στη Δανία. Στη χώρα η ράτσα απαγορεύεται και έτσι οι Αρχές ζήτησαν από τον 27χρονο μέσα σε οχτώ μέρες να αποδείξει ότι ο Ζάντο του δεν ήταν πιτμπουλ.

Όταν τελικά δεν μπόρεσε να το πράξει οι αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή του το σκυλί και το υπέβαλαν σε ευθανασία. Ο Ζάντο δεν είχε επιτεθεί σε κανέναν, απλώς ανήκε σε παράνομη ράτσα. Λίγη ώρα αργότερα ο 27χρονος κατέληξε μετά από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Η νομοθεσία στη Δανία απαγορεύει τα πιτμπουλ αλλά και άλλες ράτσες όπως Pitt Bull Terrier, Kangal, Νοτιορωσικός Ποιμενικός και αμερικανικό μπουλντόγκ. Μερικές ράτσες σκύλων ήταν απαγορευμένες από το 1991, όμως το 2010 ο νόμος ανανεώθηκε και οι παράνομες ράτσες ανέβηκαν στις 13. Σύμφωνα με το νόμο είναι ευθύνη των ιδιοκτητών να αποδείξουν ότι ο σκύλος τους δεν ανήκει σε μία από αυτές τις ράτσες.


Γενικά οι Δανοί δεν φημίζονται για την φιλοζωία τους καθώς είχαν για πάρα πολλά χρόνια οίκους ανοχής για κτηνοβάτες όπου βιάζονταν κατά κόρον σκυλιά, ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο… σκέπτεται να τους κλείσει. Ενδεικτική είναι και η περίπτωση μίας καμηλοπάρδαλης, του Μαριούς που εκτελέστηκε σε δημόσια θέα ενώ δεν είχε ακόμα χρονίσει.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου όπου βρίσκονταν ο Μαριούς απέρριψαν και προσφορές από άλλους κήπους να τον πάρουν, αλλά και προσφορά ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ από ιδιώτη, ο οποίος ήθελε με τον τρόπο αυτό να σώσει το ζώο. Επέμειναν τότε λέγοντας πως η θανάτωση ήταν απαραίτητη έτσι να αποτραπεί η ενδογαμία. Ο Μαριούς τεμαχίστηκε και δόθηκε σε σαρκοβόρα ζώα: «Θα ήταν εντελώς ανόητο να πάνε χαμένα εκατοντάδες κιλά κρέατος».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/4/15 08:55

    Οι ανώμαλοι Δανοί που ως πουστράκια και κτηνοβάτες ενοχλούνται από τα ζωάκια και όχι από την ανωμαλία που τους χαρακτηρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/15 22:41

    Όποιος σκοτώνει ή βασανίζει ζώο ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή του, του εύχομαι να ζήσει πολλά χρόνια παρακαλώντας να πεθάνει, και να μην πεθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *