ροή ειδήσεων

2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Όλα έτοιμα



Ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα γίνει την Κυριακή (26/4) και... μαζί οι αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ και 1.000 μ. για μαθητές. Οι δρομείς θα τρέξουν σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα μοναδικά μνημεία της πόλης.

Η διαδρομή θα διατρέξει παραθαλάσσια το δυτικό κομμάτι του νησιού και θα καταλήξει στο κέντρο της πόλης της Ρόδου σε μία εορταστική ατμόσφαιρα. Τον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της θα τρέξει στην Ρόδο, η Ουρανία Ρέμπουλη, το μεγαλύτερο όνομα της απόστασης, ενώ στα 10χλμ ξεχωρίζει η Μαρία Παρδαλλού (ΑΟ Μυκόνου) και στα 5χλμ η Μαρία Ζωγραφάκη (ΑΟ Καζώνη Καλύμνου).

Στη Ρόδο θα βρίσκονται προκειμένου να στηρίξουν την διοργάνωση, είτε με την παρουσία τους είτε συμμετέχοντας στα 5χλμ., η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλο, αλλά και οι Μιχάλης Μουρούτσος, Βάσω Καραντάσιου και Νίκος Ρουμελιώτης.

«Όραμά μας είναι ο Μαραθώνιος της Ρόδου να βγει εκτός συνόρων», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου, παρουσία όλων των φορέων του νησιού και των Ελληνίδων πρωταθλητριών, Ουρανίας Ρεμπούλη και Μαρίας Ζωγραφάκη.

Η Δωδεκανήσια από τη Λέρο, Ουρανία Ρεμπούλη, πρωταθλήτρια Ελλάδας πέρυσι στα 10χιλιόμετρα και δεύτερη νικήτρια του Μαραθωνίου της Αθήνας, δήλωσε ότι στόχος της είναι να πιάσει το όριο των 2.43.00 που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Από τη Ρόδο ξεκίνησα τους αγώνες μου πριν από 13 χρόνια κι ήταν μεγάλη χαρά για μένα όταν μου προτάθηκε πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Τρίκαλα, να αγωνιστώ στο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου. Ακύρωσα τη συμμετοχή μου στο διεθνή Μαραθώνιο του Άμστερνταμ, που είναι μία από τις γρηγορότερες διαδρομές του κόσμου, για να αγωνιστώ στον τόπο μου και να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Ρίο, από τη Ρόδο. Θα χαρώ πολύ να δω τον κόσμο στους δρόμους να ενθαρρύνει τις προσπάθειες όλων των αθλητών», είπε η Ρέμπουλη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βασίλης Ζήκας, ανέφερε ότι ο Μαραθώνιος αυτός αποτελεί μοναδικό μοντέλο πολιτισμού, και πως η Ρόδος έχει διαχρονική συνεισφορά στον αθλητισμό από τα Αρχαία χρόνια. Συμπλήρωσε ακόμα πως έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να απολαύσουν οι αθλητές την καταπληκτική διαδρομή. Ο τεχνικός διευθυντής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Μιχαλάκης, γνωστοποίησε τις συμμετοχές που είναι 80 για το Μαραθώνιο, 200 για τα 10 χιλιόμετρα και 380 για τα 5 χιλιόμετρα και 700 μαθητές δημοτικών σχολείων για τα 1000 μέτρα. Για τον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου ασχολούνται 300 εθελοντές. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου θα δοθεί από το Μανδρικό στις 8.30 και ο τερματισμός θα γίνει στο Ακταίον.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *