ροή ειδήσεων

Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά



Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας...
με πληθυσμό πάνω από 3 χιλ. κατοίκους. Εφαρμογή του μέτρου σε 25 νησιά.

Με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα διενεργούνται οι συναλλαγές –πιθανότατα από φέτος το καλοκαίρι- στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Αρχικά θα τεθεί πληθυσμιακό κριτήριο.

Έτσι, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε 25 νησιά ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνάει τους 3.000 κατοίκους. Έτσι, το μέτρο, εκτός από τα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ζάκυνθο) θα αγγίξει και μικρότερα νησιά όπως ο Πόρος, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, η Ιθάκη και η Σύμη.

Το μέτρο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πήρε οριστική μορφή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Η σχετική διάταξη, θα προβλέπει όριο (πχ 50 ή 70 ευρώ) πάνω από το οποίο οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με κάρτα. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να πείσει τους δανειστές –αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση του Brussels Group όπου και αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο- ότι μπορεί να επιτύχει αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ χωρίς να «πειράξει» τους συντελεστές στα νησιά.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αποφασίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο θα επικεντρωθεί στα 18+8 μέτρα της «λίστας Βαρουφάκη». Δεν θα υπάρχει ασφαλιστικό, εργασιακά και έκτακτοι φόροι διαβεβαίωναν χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Αντιθέτως θα περιλαμβάνει τα μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου σε ποτά, καύσιμα και τσιγάρα, ενδεχομένως την «περαίωση» για τις καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ πιθανή θεωρείται και η αύξηση στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Το μέτρο για τον φόρο επί των διανυκτερεύσεων είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει και αναμένεται να φανεί αν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο. Οι διατάξεις, αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *