ροή ειδήσεων

Η πραγματική ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία που...παραδόθηκε στον φωτογράφο


Στις 24 Μαρτίου, η παλαιστίνια φωτορεπόρτερ Nadia Abu Shaban, ανέβασε στο τουίτερ της... τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που τρομοκρατημένο νομίζει ότι η κάμερα είναι όπλο και «παραδίνεται».
Κανείς δεν γνώριζε πραγματικά τις συνθήκες στις οποίες τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Αλλά την είδαν χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο, σε όλο τον κόσμο και ο πλανήτης συγκινήθηκε.


Οι αντιδράσεις ήταν μάλιστα πολύ οργισμένες:
«Είναι τρομερό», «πραγματικά θλιβερό», «Τι ντροπή για την ανθρωπότητα!», ήταν μερικά από τα σχόλια.
Στη συνέχεια κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλλουν κατά πόσο αυτή η φωτογραφία είναι αληθινή. Η παλαιστίνια φωτορεπόρτερ αναγκάστηκε να γράψει ότι δεν είχε τραβήξει η ίδια την φωτογραφία και ότι δεν ήξερε ποιός το έκανε.
Στο μεταξύ, η εικόνα ανεβαίνει στο Reddit και τα άτομα που την βλέπουν γίνονται εκατομμύρια.

Το BBC έκανε έρευνα

Μπροστά στις διαστάσεις που παίρνει αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία και στα ερωτήματα που τίθενται κατά πόσον είναι αληθινή, το BBC ξεκινάει έρευνα για να ανακαλύψει τα ίχνη του δημοσιογράφου που την τράβηξε. Μέσα σε λίγες ώρες, το βρετανικό μέσο κατορθώνει να βρει τον Osman Sagirli, τον άνθρωπο που φωτογράφισε «το πιο μελαγχολικό πρόσωπο του κόσμου».
Είναι ένας Τούρκος φωτορεπόρτερ ο οποίος καλύπτει πολέμους και καταστροφές τα τελευταία 25 χρόνια και τώρα εργάζεται στην Τανζανία.


Εξήγησε ότι το κοριτσάκι ονομάζεται Hudea, είναι 4 ετών και την είχε συναντήσει στα τέλη του 2014 στο στρατόπεδο προσφύγων της Atmeh, 10 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φωτογραφία της είχε δημοσιευτεί στην καθημερινή τουρκική εφημερίδα Turkiye Gazetesi τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε στο BBC:
«Χρησιμοποίησα έναν τηλεφακό και πίστεψε ότι ήταν όπλο. Οταν πήρα τη φωτογραφία τότε κατάλαβα ότι το κοριτσάκι είχε πετρώσει, είχε σφίξει τα χείλη και είχε σηκώσει τα χέρια για να παραδοθεί. Συνήθως τα παιδιά τρέχουν να κρυφτούν, κρύβουν το πρόσωπο ή χαμογελούν όταν βλέπουν φωτογραφική μηχανή».

Η παλαιστίνια φωτορεπόρτερ που αποκάλυψε τη φωτό σε όλους:




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *