ροή ειδήσεων

Η Τήλος χωρίς ψηφιακό σήμα



Παραθέτουμε τη επιστολή του Δήμου προ την Περιφέρεια... αλλά και τη σχετική νομοθεσία αλλά και αποσπάσματα από την ιστοσελίδα της DIGEA



Απόσπασμα της απόφασης με αριθ.716-003 της ΕΕΤΤ (ΦΕΚ 1693 τ. Β/2014)



Χάρτης συχνοτήτων

…………..

Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα γεμάτο προκλήσεις. Αρχικά, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατοχύρωσε τις συχνότητες για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ένωση Τηλεπικοινωνιών [I.T.U.] μέσω του πλάνου GE ’06. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες και μελέτες για τη δημιουργία ενός χάρτη σύμφωνα με τον οποίο θα χτιστεί το επίγειο ψηφιακό δίκτυο. Ο χάρτης αυτός αναφέρεται στην Κ.Υ.Α. 42800/5-10-2012, Φ.Ε.Κ. 2704/Β’/5-10-2012 ως Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος.

Βάσει μελέτης λοιπόν, ο χάρτης συχνοτήτων χωρίζει τη χώρα σε 34 περιοχές απονομής [allotments].



Σε καθεμία από τις περιοχές απονομής θα εγκατασταθούν τα απαραίτητα κέντρα εκπομπής [156 συνολικά στη χώρα] έτσι ώστε να δημιουργείται ένα αποτελεσματικό μονοσυχνικό δίκτυο ανά περιοχή [Single Frequency Network – SFN].

Σε κάθε SFN, τα κέντρα εκπομπής συγχρονίζονται και εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις ίδιες συχνότητες. Για παράδειγμα, στην περιοχή απονομής 3, της Θάσου, και τα τρία κέντρα εκπομπής [«Θάσος», «Βασιλάκι» και «Ξάνθη»] θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στη συχνότητα 32 και 37.

Αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, η «οικονομία» φάσματος που δημιουργείται στο δίκτυο μέσω του συγχρονισμού των κέντρων.


Στον χάρτη συχνοτήτων ορίζονται, όπως προαναφέρθηκε, οι περιοχές απονομής και τα κέντρα εκπομπής που τους αντιστοιχούν. Αυτά απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα, σε συνδυασμό με την απόφαση 7480/Φ386 της Ε.Ε.Τ.Τ. αλλά και την Κ.Υ.Α. 15715/09-08-13, Φ.Ε.Κ. Β’/12-08-13 που καθορίζουν τις συχνότητες ανά πάροχο δικτύου και ανά δίκτυο.

Πηγή: http://www.digea.gr



Θα μείνει λοιπόν το νησί μας χωρίς ψηφιακό σήμα; Αφού είμαστε μέσα στη ζώνη των 95% - δείτε τη περιοχή 30 - γιατί δεν καλύπτει το νησί μας η DIGEA ( § 1 του άρθρου 6 της απόφασης με αριθ.716-003 της ΕΕΤΤ (ΦΕΚ 1693 τ. Β/2014)) ; Μήπως θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η Digea εκπλήρωσε τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της έτσι ώστε :


Οι πολίτες αυτής της χώρας να έχουν «… τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν ολοκαίνουργιο κόσμο. Αυτόν της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, που είναι τεχνολογικά προηγμένη, προσιτή και φιλική.»


Να έχει εκπληρωθεί «το όραμά της Digea που έχει ώς σκοπό να μεγιστοποιήσει την ελεύθερη τηλεοπτική εμπειρία ολόκληρης της χώρας” και να μη είναι υποχρεωμένο ένα ακριτικό νησί να πληρώσει τα έξοδα κάλυψης της μετάδοσης του ψηφιακού σήματος;

Πηγή: Φιλοσοφία & όραμα από την URL : http://www.digea.gr.

Ερωτάται κάθε αρμόδιος και ειδικότερα οι βουλευτές που ψήφισαν τις σχετικές αποφάσεις αν έλαβαν υπόψη τους :
Τι ίσες ευκαιρίες πολίτων που προβλέπει το άρθρο 4 του Συντάγματος και
Την § 4 του άρθρου 101 του Συντάγματος όπου ορίζεται ρητά «ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους» για την ανωτέρω απόφαση

Παρακαλούμε άμεσα τους αρμοδίους και ειδικότερα τους βουλευτές Δωδεκανήσου να φροντίσουν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *