επικαιρότητα

Αμερικανοί και Γάλλοι οι πρώτες φετινές αφίξεις στον τουρισμό


Μπορεί η υποτίμηση του ρουβλιού έναντι ευρώ και η ύφεση της ρωσικής οικονομίας... να κρατούν φέτος χαμηλά τις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, εντούτοις οι απώλειες δείχνουν να αντισταθμίζονται από το ρυθμό προκρατήσεων που καταγράφουν τόσο η αμερικανική, όσο και η γαλλική αγορά, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ κινούνται με δίψηφιο ρυθμό αύξησης.

Η Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του TripAdvisor, βρίσκεται στην 5η θέση των δέκα πιο δημοφιλών για τους Αμερικανούς τουριστικούς προορισμούς. Αιτία η κάμψη του ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Η Αθήνα ειδικότερα αναδεικνύεται στην κατάταξη TripIndex™ Europe της TripAdvisor ως η 6η φθηνότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ και σε σύγκριση με πέρσι καταγράφει μείωση 15% στο συνολικό κόστος εβδομαδιαίων διακοπών (συμπεριλαμβανομένης διαμονής και αεροπορικών εισιτηρίων). Ήδη από την αρχή της χρονιάς είχε καταγραφεί αύξηση 23% στις κρατήσεις τουριστικών πακέτων από την αμερικανική αγορά, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που στην πράξη καθιστά τις διακοπές στην Ελλάδα πιο οικονομικές.

Η αύξηση των μεριδίων από την αμερικανική αγορά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συγκριτικά οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, με τη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ.

Από την άλλη ο ρυθμός των αφίξεων από τη Γαλλία παρουσιάζει την τελευταία διετία εντυπωσιακή αύξηση, με την αγορά να έχει ανέβει στην τρίτη θέση στην κατάταξη των σημαντικότερων “τουριστών πηγών” για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Οι πληροφορίες λένε πως ο αριθμός των αφίξεων από τη Γαλλία θα ανέβει ακόμη περισσότερο την προσεχή σεζόν, ισοσκελίζοντας την πτώση της ζήτησης από τη Ρωσία.

Πέρσι οι αφίξεις από τη Γαλλία εμφάνισαν αύξηση 27% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 26,9% και διαμορφώθηκαν στις 592 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν μείωση κατά 7,6% και διαμορφώθηκαν στις 1.250 χιλ. ταξιδιώτες. Αντίστοιχα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 24,7% και διαμορφώθηκαν στα 1.129 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 15,2% και διαμορφώθηκαν στα 655 εκατ. ευρώ.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 100η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ?

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά