ροή ειδήσεων

Τσίπρας: «Ξήλωσε» Βαρουφάκη, αναβάθμισε Χουλιαράκη και πήρε πάνω του τη διαπραγμάτευση



Μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Ρίγας, ο πρωθυπουργός ανεβάζει ρυθμούς επικοινωνώντας... με ευρωπαίους ηγέτες για να βελτιώσει το κλίμα και να δοθεί λύση

Με τη θηλιά στο λαιμό από την απειλητική έλλειψη ρευστότητας, την σκληρή στάση των δανειστών που διαφάνηκε μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Ρίγας, τους πολίτες να ζητούν παραμονή στο ευρώ και λύση άμεσα και τους ευρωπαίους να ζητούν το «κεφάλι» του Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για να βελτιώσει το… κλίμα και να δοθεί οριστική λύση στην διαπραγμάτευση.

Οι πρώτες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού ήταν να επικοινωνήσει με τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να τους διαβεβαιώσει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να γίνει άμεσα κατορθωτή μία αμοιβαία επωφελής λύση.

Παράλληλα έδωσε εντολή στον επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Γ. Χουλιαράκη να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντεκλαν Κοστέλο, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση των διαβουλεύσεων στο Brussels group. Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα και πράγματι, θα υπάρξει σήμερα (27/04) τηλεδιάσκεψη του Brussels group και συνάντηση δια ζώσης την Τετάρτη.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης βαρουφάκης, μπαίνει προσωρινά στον «πάγο», προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Η επικύρωση των πρωτοβουλιών του Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου και οι δρομολόγησή τους δεν καθυστέρηση ούτε ένα λεπτό. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός σήκωσε τα τηλέφωνα και έδωσε τις εντολές να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους.

Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες και θεσμούςσυνεχίστηκαν και σήμερα, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν στο ότι ο ίδιος αναλαμβάνει πια πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις.

Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις στο Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες προτάσεις και οι ελιγμοί, ώστε να προσπεράσουν τον “κάβο” στα σημεία που μας χωρίζουν από τη χρηματοδοτική ανάσα και σχετίζονται με τον ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα “παλεύει” για πολιτική συμφωνία επί των θεμάτων, στα οποία έχει επιτευχθεί σύγκλιση, επιχειρώντας να παραπέμψει τις συζητήσεις για τα υπόλοιπα να σε μια τελική συμφωνία, με ταυτόχρονη άρση της οικονομικής ασφυξίας για τη χώρα.



Τα 5 αγκάθια στη διαπραγμάτευση

Τα μεγάλα θέματα στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-δανειστών είναι πέντε.
Ακύρωση της επαναφοράς της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους
Να συνεχισθεί η εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία
Να μη γίνει καμία αλλαγή στο εργασιακό και να ακυρωθούν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού
Οχι στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και της καθιέρωσης ενιαίου που θα πυροδοτούσε κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.
ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/4/15 22:44

    Μεγάλο λάθος Τσίπρα η αποκαθήλωση του Βαρουφάκη. Δείχνει ότι και εσύ "αποδομείς τους στενούς σου συνεργάτες επειδή σε πιέζουν οι δανειστές! Είναι ένα δείγμα υποταγής και αδυναμίας να υποστηρίξεις μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις σου προς τους πολίτες. Εφόσον μαζί τα συζητούσατε πριν τις συναντήσεις, τώρα τον αφήνεις ακάλυπτο επειδή η "πολιτική" ΣΟΥ που προέβαλες σε αυτούς μέσω Βαρουφάκη δεν τους άρεσε! Μεγάλο λάθος που τα το πληρώσεις ακριβά, γιατί αφού έκανες "πίσω" στις αξιώσεις τους, θα κάνεις και "πίσω" σε πολλά ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/15 11:19

    Αυτές τις μακακιες κανουν και μετα όταν γινουν εκλογες την κατσαν θα βγει η χρυσή αυγη και θα τρεχουν και δεν θα φτανουν ολοι καλα να παθετε πολιτικομανίες τις Ευρώπης κοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *