επικαιρότητα

Ματωμένο φεγγάρι: σημάδι από τον Θεό ή φυσικό φαινόμενο;Οι ειδικοί λένε ότι ένα σπάνιο φαινόμενο θα είναι ορατό στον ουρανό, στη Βόρεια Αμερική, στην Ασία και...
στην Αυστραλία μεταξύ αυτής της Παρασκευής και Κυριακής, μέρες κατά τις οποίες γιορτάζεται το Καθολικό Πάσχα.
Η συνολική σεληνιακή έκλειψη θα μετατρέψει το φεγγάρι σε «ματωμένο», και σύμφωνα με τον Αμερικάνο πάστορα, John Hagee, αυτό το «σημάδι» έχει προβλεφθεί από την Αγία Γραφή και παραπέμπει σε μία αλλαγή του κόσμου, την ίδια στιγμή που η Nasa, επισημαίνει πως η αλλαγή του χρώματος στο φεγγάρι είναι εντελώς… ακίνδυνη.
Η έκλειψη είναι η τρίτη στη σειρά, και μία τέταρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο πάστορας Hagee έχει γράψει το βιβλίο: «Four Blood Moons: Something is About to Change» (Τέσσερα Ματωμένα Φεγγάρια: κάτι πρόκειται να αλλάξει), και όπως αναφέρεται στη Daily Mail «επειδή το ματωμένο φεγγάρι πέφτει επάνω στο Πάσχα, αυτό είναι σημάδι, πως κάτι δραματικό θα συμβεί, το οποίο θα αλλάξει τον κόσμο».
«Πιστεύω ότι θα δούμε κάτι δραματικό να συμβαίνει στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ, που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας στη Μέση Ανατολή και θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνεται στη Daily Mail.
Η εκδήλωση του φαινομένου, ονομάζεται «Tετράδα» και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι.
Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν αρκετές αναφορές για τα φεγγάρια του αίματος.
Ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». Ιωήλ 2: 31.
Ο πάστορας Hagee σημειώνει: «Όταν βλέπεις αυτά τα σημάδια, το τέλος αυτής της εποχής έρχεται».
Ενώ το συμβάν, για κάποιους μπορεί να έχει τεράστια θρησκευτική σημασία, για κάποιους άλλους, είναι απλώς μία ευκαιρία να απολαύσουν κάτι όμορφο στον νυχτερινό ουρανό.
Αυτές οι σεληνιακές εκλείψεις πραγματοποιούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ηλίου διαθλάται, με αποτέλεσμα να δίνει στον φεγγάρι ένα κόκκινο χρώμα.
Όπως, αναφέρεται στο Space.com επιμέρους φάσεις της έκλειψης θα είναι ορατές στις 4 Απριλίου, λίγο πριν ο ήλιος ανατείλει στις ΗΠΑ, και σύμφωνα με τις προβλέψεις της NASA, η ολική έκλειψη θα διαρκέσει μόλις 5 λεπτά.
Όπως σημειώνεται στη Daily Mail, οι άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν στη δυτική ακτή της Αμερικής θα δουν το «ματωμένο φεγγάρι» στις 7:58 πμ, τοπική ώρα, ενώ οι παρατηρητές στην Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο για 12 λεπτά, από τις 7:54 π.μ.
Η Nasa, έχει πει πως η «Τετράδα», έχει συμβεί μόνο 3 φορές τα τελευταία 500 χρόνια.
Πάντως σύμφωνα με τον πάστορα Hagee, κάθε φορά που η Τετράδα παρουσιάζεται, συμβαίνουν σημαντικά θρησκευτικά γεγονότα.

1493: Διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας
1949: Ίδρυση του κράτους του Ισραήλ
1967: Αραβό-Ισραηλινός πόλεμος των Έξι Ημερών.

Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλό Πάσχα και η αλήθεια είναι ότι από αυτόν τον κόσμο τα περιμένουμε όλα.
Η αρχή του τέλους, ίσως και να έχει έρθει νωρίτερα από τα προδιαγεγραμμένα των θρησκευτικών βιβλίων, απλά δεν λέμε να το παραδεχτούμε.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά