ροή ειδήσεων

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος Μαριτσενός



Eίχε τα ναρκωτικά για δική του χρήση είπε στην απολογία του...


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 47χρονος από τα Μαριτσά ο οποίος συνελήφθη με περίπου 191 γραμμάρια ηρωίνης στην κατοχή του και δύο όπλα.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 47χρονου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και χθες συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του ποινικολόγους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Μανώλη Κουτσούκο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως από το 1999 πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και για αυτό υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση, διαδικασία πολύ οδυνηρή και ψυχοφθόρα. Ο ίδιος είπε πως οι γιατροί του έχουν επισημάνει πως βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο λόγω των αιμοκαθάρσεων και πως δεν του δίνουν ζωή περισσότερο από δύο έτη.

Επίσης πρόσθεσε πως και τα οικογενειακά του προβλήματα έχουν επιβαρύνει την ψυχολογία του με αποτέλεσμα να πάσχει εκτός των άλλων από αγχώδη διαταραχή και να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης η οποία τον βοηθούσε στους πόνους που ένιωθε και δυστυχώς σιγά – σιγά οδηγήθηκε στην χρήση ηρωίνης.

Ο 47χρονος τόνισε πως η οικονομική του κατάσταση είναι τέτοια (ζει με επιδόματα) που από μόνη της αποδεικνύει ότι δεν διακινεί ναρκωτικά. Σε ότι αφορά την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του δήλωσε πως την προμηθεύτηκε από τον αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που συνήθιζε να αγοράζει για δική του χρήση.

Συνήθως προμηθευόταν 5-10 γραμμάρια αξίας 200-300 ευρώ όμως επειδή ο Αλβανός επρόκειτο να αναχωρήσει οριστικά για την Αθήνα, του πρότεινε να αγοράσει την ποσότητα των 200 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 2500 ευρώ.

Ο 47χρονος είπε ότι με όσες οικονομίες είχε προέβη στην αγορά προκειμένου να καλύψει έτσι τις ανάγκες του για όλο το καλοκαίρι. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 47χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την πληροφορία πως ο 47χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 47χρονο και στις 26 Μαΐου 2015 το μεσημέρι τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του. Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού μέσα στην οικοία του όπου και βρέθηκαν: μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ένα γραμμάριο ηρωίνης, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 111,4 γραμ. η οποία ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί, και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία επίσης με ηρωίνη βάρους 78,8 γραμμαρίων που βρισκόταν σε γυάλινο βάζο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν θαμμένες στην αυλή του 47χρονου, ενώ στον ίδιο χώρο εκτός εδάφους βρέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία μαύρη μονωτική ταινία. Επίσης εντοπίστηκε και το χρηματικό ποσό των 1.105 ευρώ το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε πλαστικό κουτί μέσα στο σπίτι του 47χρονου.

Κατά τον ίδιο έλεγχο των αστυνομικών, βρέθηκαν επίσης ένα αεροβόλο πιστόλι μαζί με μία γεμιστήρα και αρκετές μεταλλικές σφαίρες, καθώς και ένα αυτοσχέδιο όπλο τύπου Flobert, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα τα αντικείμενα, τα χρήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Πηγή : rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *