ροή ειδήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου: Για τη χρήση πιστωτικών καρτών σε αγορές άνω των 70 ευρώ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σε κάθε μέτρο που στοχεύει στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής....
τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Πάντα υποστήριζε με συνέπεια τις υγιείς νόμιμες εμπορικές πρακτικές αλλά και τους σωστούς επαγγελματίες, προσπαθώντας να αποβάλλει από τους κόλπους του αυτούς που παρανομούν.

Ταυτόχρονα όμως εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του για το νέο μέτρο στα παρακάτω θέματα:

· Δεν μας έχει δοθεί σαφή απάντηση για το ποιος θα επωμισθεί το κόστος χρήσης των μηχανημάτων pos αλλά και για το ύψος προμήθειας που κυμαίνεται γύρω στο 1,5% της τράπεζας ανά συναλλαγή. Ένα κόστος αρκετά υψηλό στα ήδη τεράστια πάγια που καλείτε ο επιχειρηματίας να πληρώσει.

· Το χρόνο απόκρισης των τραπεζών στα αιτήματα των επιχειρήσεων και τη δυνατότητα εξοπλισμού τους με τα κατάλληλα μέσα.

· Ποια θα είναι η διαδικασία στις περιπτώσεις που οι πελάτες δεν διαθέτουν κάρτα συναλλαγής; Παράδειγμα οι Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 80% από αυτούς δεν είναι εξοικειωμένοι με την πιστωτική κάρτα παρά μόνο με μετρητά, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους καταναλωτές μεγαλύτερης ηλικίας.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει να εκφράσει τους φόβους του ότι υπάρχει περίπτωση το μέτρο να λειτουργήσει αντίστροφα. Ο επιχειρηματίας στην αγωνία και στον όψιμο κίνδυνο να χαθεί η πώληση προβεί χωρίς παραστατικά συναλλαγή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/15 12:16

    ......... "Πάντα υποστήριζε με συνέπεια τις υγιείς νόμιμες εμπορικές πρακτικές αλλά και τους σωστούς επαγγελματίες, προσπαθώντας να αποβάλλει από τους κόλπους του αυτούς που παρανομούν"......... για πείτε μας ρε παιδιά ποιόν έχετε "αποβάλλει" μέχρι τώρα γιατί θα μας τρελάνετε με τις παπάρες σας. Και μη μου πείτε ότι δεν υπήρχε ούτε ΈΝΑΣ???????
    Φυσικά όλες αυτές οι εξαγγελίες από την κυβέρνηση μόνο προχειρότητα και βλακεία φανερώνει αφού οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες από τις εξαγγελίες μάλιστα του ΣΔΟΕ είναι οι της Αττικής δικηγόροι, γιατροί, τα κόμματα (Βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ 85 εκατομ χωρίς αποδείξεις !!!!!) και πάει λέγοντας, για να μην αναφέρω τους Λαρισαίους μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα ανά κάτοικο!!!! Αλλά ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους ως συνήθως, όχι ότι δηλαδή η φοροδιαφυγή δεν έχει γίνει το δημοφιλέστερο άθλημα και των Ροδίων γενικά.........!!!!
    Τώρα όσο για το αν οι τουρίστες διαθέτουν κάρτα ή όχι, είναι ........ μικρολεπτομέρειες για την κυβέρνηση που κατά τα σχεδιαζούμενά της, απλώς δεν θα μπορούν να αγοράσουν πράγματα αξίας άνω των 70 Ευρώ!!!
    Τώρα ένας καλόπιστος θα μπορούσε να αναρωτηθεί ..... καλά βρε παιδιά τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση τι κάνατε? Δεν μπορέσατε να σχεδιάσετε τίποτα? μα τίποτα σωστό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *