ροή ειδήσεων

Η Τουρκία με το αεροπλανοφόρο θα κυριαρχήσει στην Αν.Μεσόγειο !!



Για κυριαρχία της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο μέσω προβολής ισχύος με το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο... κάνουν λόγο ισραηλινά ΜΜΕ δείχνοντας έτσι τις ανησυχίες του Τελ Αβίβ.

Η υπογραφή της σύμβασης του τουρκικού Nαυτικού για την προμήθεια του νέου ελικοπτεροφόρου/αεροπλανοφόρου ξεκίνησε ήδη να απασχολεί τους αναλυτές και τα think-tank όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ που επανέρχεται με νέα δημοσιεύματα τα οποία αναπαράγονται εκτενώς από τουρκικά ΜΜΕ ίσως σε ένα βαθμό κομπορρημοσύνης για το τι είναι ικανοί πλέον να επιτύχουν οι Τούρκοι.

Στην πρόσφατη αμυντική έκθεση της Κωνσταντινούπολης IDEF 2015, στο περίπτερο των ναυπηγείων Sedaf, παρουσιάστηκε μοντέλο του τουρκικού αεροπλανοφόρου, έχοντας πάνω μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II στην έκδοση βραχείας αποπροσνήωσης, το οποίο προβλέπεται να έχει μήκος 231 μ. πλάτος 32 μ. βύθισμα 6.8 μ. και ύψος 58 μ και βασίζεται στο ισπανικό L-61 της NAVANTIA.

Το σκάφος θα έχει μέγιστη εμβέλεια 9.000 ναυτικών μιλίων, με οικονομική ταχύτητα και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων. Θα φέρει το σύστημα μάχης Genesis Advent, τα συνήθη ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα, τέσσερα πυροβόλα των 25 χλστ. της Aselsan, τέσσερα πολυβόλα των 12,7 χλστ. STAMP της Aselsan, δύο συστήματα Rhalanx, αντιτορπιλικό σύστημα TORK της Aselsan.

Με μεγάλη έπαρση το υπουργείο της Πολεμικής Βιομηχανίας της Τουρκίας και ο υπεύθυνος της τουρκικής ναυπηγικής εταιρείας, Sedef Geni İnşaat Sanayii, ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2021 το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο τουρκικής κατασκευής, θα είναι έτοιμο να πλεύσει στις θάλασσες που περιβάλουν την Τουρκία, δηλαδή στο Αίγιο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλανοφόρο αυτό θα έχει 231 μέτρα μήκους και θα είναι εκτοπίσματος 27.436 τόνων. Θα έχει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης πολεμικών ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων, καθώς και πολεμικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ενώ το ειδικευμένο προσωπικό του θα ανέρχεται σε χίλια διακόσια άτομα.

Η τουρκική Daily Sabah παίρνοντας αφορμή από το άρθρο του ισραηλινού αναλυτή Michael Tanchum της Jerusalem Post για το ζήτημα ο οποίος ανέφερε για την σύμβαση ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα στο ισοζύγιο της ναυτικής ισορροπίας στην Αν.Μεσόγειο ειδικά τώρα που Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ κινούνται στην εδραίωση συμμαχίας ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά για τις έρευνες υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Η Τουρκία φαίνεται να έχει βαλθεί να αποδείξει ότι πλέον ότι κινείται και γίνεται στην Μεσόγειο θα περνά πρώτα από αυτούς γιατί θα έχουν την ναυτική υπεροχή για να το κάνουν.

Οι τούρκοι πλέον θεωρούν ότι καμία χώρα στην περιοχή δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί στους ναυτικούς εξοπλισμούς άρα θα πρέπει να την ρωτάμε για το τι θα κάνουμε!

Αυτά σκέπτονται οι απόγονοι των Οθωμανών που όσα χρόνια και να περάσουν το μυαλό τους είναι να επιστρέψουν στην διοίκηση έλεγχο των λαών για το δικό τους συμφέρον και αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να κάνουν ακόμα και με την χρήση βίας.

Τα χρόνια του μνημονίου οδήγησαν το ναυτικό όπως και όλα τα εξοπλιστικά πίσω και αυτό θα πρέπει να ανατραπεί καθώς η Τουρκία κινείται πλέον σε ανοιχτές θάλασσες και το ΠΝ θα πρέπει να είναι εκεί για να δείξει σε όλους ότι η ΑΟΖ και τα νησιά είναι ελληνικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε την εκσυγχρονιστική προσπάθεια του ΠΝ. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική κυριαρχία απαιτεί θυσίες και σχέδιο.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/5/15 16:03

    Η έπαρση σε όλο της το μεγαλείο!!!

    Σε τι μαλάκες νομίζουν ότι απευθύνονται; Που θα το πάνε στην Ανατολική Μεσόγειο; Μήπως ονειρεύονται ακόμα μια "στημένη" εκδρομή σαν αυτή που έκαναν στην Κύπρο; Ακόμα και με σφεντόνες να βληθεί "στα τυφλά" από τα χιλιάδες Ελληνικά αεροπλανοφόρα (νησιά) είναι τελειωμένο σε μια σύρραξη. Αλλο ένα "οικολογικό απόκτημα" του βυθού θα γίνει ακολουθώντας και τα υπόλοιπα πλοία το στόλου τους. Αχρηστοι μογγόλοι χωρίς ιστορία αλλά με ....ποινικό μητρώο, σε σκλαβωμένα εδάφη που όπου και να σκάψεις μαρτυρά ΕΛΛΑΔΑ, θα έρθει η ώρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *