ροή ειδήσεων

Φίλος και ίππος εν ανάγκη δοκιμάζονται


Αναγνώστης:
είπε κάποτε ο Αίσωπος. Διαβάζω στην διεθνή ειδησιογραφία τον ανηλεή πόλεμο... που έχουν αρχίσει οι «φίλοι» εταίροι (αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς) προκειμένου να γονατίσουν την Ελλάδα ώστε να μην γίνει παράδειγμα και σε άλλες «υποδουλωμένες χώρες» της Ευρωπαϊκής Δικτατορίας που αναγκάζονται να φυτοζωούν στην κυριολεξία με 100 έως 150 Ευρώ συντάξεις, με 350 έως 450 Ευρώ μισθούς, με επιδόματα ανεργίας 70 Ευρώ τον μήνα, (Βαλτικές χώρες) με κόστος ζωής που τους επιβάλλεται από τις πολυεθνικές της «Ευρωπαϊκής μονοπωλιακής Δικτατορίας», προκειμένου να τις κρατούν έρμαια των ορέξεων των «πλούσιων χωρών της» και να τους υφαρπάζουν για λίγα ψίχουλα τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, δανείζοντάς τους εσκεμμένα απλόχερα μεγάλα ποσά. Επισείοντας την φοβέρα της Ρωσικής επιθετικότητας, τους κρατούν ομήρους δήθεν κάτω από την «ομπρέλα προστασία τους». Μάλιστα η Πολωνία παρήγγειλε από την Αμερική Πάτριοτ αξίας 5 δις για την προστασία της από την Ρωσία! Οι μισθοί στην Πολωνία δεν ξεπερνούν τα 300 Ευρώ, αλλά ας είναι καλά οι πάτριοτ, οι πολίτες ας μην έχουν να φάνε!! Είναι πράγματι αστείο ακόμα και να το σκεφτεί κανείς, η Ευρώπη ενάντια στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας!!! Αλλά με την σωστή προπαγάνδα εκφοβισμού, όλα επιτυγχάνονται. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς τι θα γινόταν αν η Ρωσία γινόταν μέλος της ΕΟΚ? Τέρμα οι δολοπλοκίες από Αμερικής μεριά, τέρμα οι εξοπλισμοί, τέρμα οι εντάσεις και οι οικονομικοί πόλεμοι!! Αλλά αυτά όπως είπε και ο Πλάτων, «Το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο» είναι παιχνίδια που παίζονται για να μην γίνει η Ευρώπη «ελεύθερη» από την «Αμερικανική ηγεμονία» και οι πολίτες «πρόβατα» εξαθλιωμένοι εσκεμμένα από τους «εθνικούς ηγέτες» τους ακολουθούν χωρίς να αντιστέκονται. Οπως είπε ο Θεόγνης «ο άνθρωπος που η φτώχεια τσάκισε, αυτός δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να κάνει τίποτα, του ‘ναι δεμένη η γλώσσα» και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Δικτάτορες που φρόντισαν να τους «τσακίσουν την γλώσσα» με την φτώχεια!

Έχοντας βάλει «δικούς» τους δοσίλογους στην εξουσία, αποβιομηχάνισαν σιγά-σιγά την χώρα, της δάνεισαν υπέρογκα ποσά ώστε να την καταντήσουν «δούλο» τους. «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όπως είπε κάποτε και ο Πλούταρχος, «Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων», φυσικά φρόντισαν οι δοσίλογοι που τους έχουμε ακόμα στην βουλή τρομάρα μας για αυτό και ο αμόρφωτος λαός (Ο αμόρφωτος λαός πολύ συχνά υποδουλώνεται σε άρχοντες. Σόλων) ξεγελάστηκε και έπεσε με τα μούτρα στο φαγοπότι (παροχές, υψηλούς μισθούς, επιδόματα) από τα δανεικά. Όλα καλά οργανωμένα από τους δοσίλογους και τα «αφεντικά τους». Ξέχασαν την Ιστορία τους, το παρελθόν τους, τον πολιτισμό τους και κυρίως αυτά που είπε ο Πλούταρχος, «Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας» Δεν φταίει μόνον ο δανειστής. Ευθύνεται πρωτίστως ο δανειζόμενος με την άφρονα συμπεριφορά του και την επιθυμία του για πολυτέλεια και τριφυλή ζωή. Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα ».

Φυσικά οι Δικτάτορες θορυβήθηκαν από την ανταρσία των Ελλήνων και άρχισαν πρώτα με εκφοβισμό (Όποιος φοβάται γίνεται δούλος χωρίς να το αντιληφθεί. Αντισθένης) μέσω των δικών τους δοσίλογων και ΜΜΕ την πλύση εγκεφάλου για την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση που είναι το ΕΥΡΩ φυσικά!!! Δηλαδή η σκλαβιά του Ευρώ!!! αν φύγετε θα δυστυχήσετε ….. μας λένε, λες και οι χώρες της ΕΟΚ (Αγγλία, Δανία, Ισλανδία κτλ) που δεν είναι στο Ευρώ έχουν δυστυχήσει!! «Ούτε ναυν εκ μιάς αγκύρας, ούτε βίον εκ μιας ελπίδος ορμιστέον» είπε ο Επίκτητος.

Όταν είδαν οι Δικτάτορες ότι η μικρή Ελλαδίτσα αντιστέκεται, άρχισαν να την στραγγαλίζουν οικονομικά, να αποδομούν και συκοφαντούν τους αντιπροσώπους της με κάθε μέσο και ειδικά τον υπουργό Οικονομικών και Πρωθυπουργό της Ελλάδος προκειμένου να δεχτούν τους όρους «ξεπουλήματος» της χώρας.

Ένα μήνυμα έχω να πω στους Ελληνες και στους ηγέτες μας. Βαστάτε γερά. Είμαστε δίπλα σας. Το Ευρώ δεν είναι η μοναδική λύση. Αν είναι να ζήσουμε 50 χρόνια στην σκλαβιά του και στην καταπίεση του, στον εξευτελισμό και το ξεπούλημα του πλούτου μας, τότε καλύτερα «ελεύθεροι» με την Δραχμή. Ας ζοριστούμε λίγα χρόνια, όχι όμως 50 χρόνια σκλαβιάς στο χρέος. Ετσι και αλλιώς είμαστε «πάτο».


Βαρουφάκη και Τσίπρα, μην ξεχνάτε …..«Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι» (οι βροντές φοβίζουν τα παιδιά και οι απειλές τους ανόητους) είπε ο Σωκράτης, μιλήστε ξεκάθαρα στον λαό για τον πόλεμο που μας έχουν ανοίξει και μείνετε σταθεροί. «Εμείς και στους θεούς ορθοί ομιλούμε» Αρίσταρχος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *