ροή ειδήσεων

Με χειροπέδες ο Ριχάρδος που… αγοράζει σε τιμή χρυσού



Χειροπέδες που όμως δεν ήταν χρυσές, φόρεσε για μια ακόμη φορά φόρεσε ο περιβόητος ...
«ενεχυροδανειστής» Ριχάρδος, λόγω απόκρυψης συναλλαγών που προέκυψαν από πελάτες του οι οποίοι δεν έλαβαν τα απαιτούμενα εκ του νόμου φορολογικά στοιχεία για αγορές αντικειμένων αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψή του και μέσα σε διάστημα μικρότερο του έτους, και έγινε την Πέμπτη μετά από επιτόπιο έπειτα από φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες, οι οποίοι είχαν προβεί σε συναλλαγή με το κατάστημα (πώληση τιμαλφών έναντι χρηματικού ποσού), δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα από το νόμο φορολογικά στοιχεία, αξίας ύψους άνω των 500 ευρώ, κατά την αγορά αγαθών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.

Ακολούθησε λεπτομερής φορολογικός έλεγχος και συλλέχθηκαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α., Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Το ereportaz είχε φέρει πρώτο το θέμα «Ριχάρδου» στη δημοσιότητα

Το θέμα του συγκεκριμένος ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε φέρει με δημοσίευμά του στο προσκήνιο το ereportaz, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε την αντίδραση του ανεξάρτητου τότε βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ΑΝ έχει γίνει φορολογικός έλεγχος στην επιχείρηση και τα υποκαταστήματά της, επικαλούμενος πληροφορίες ότι διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.

Η απάντηση του υφυπουργού Χρήστου Μαυραγάνη, ανέφερε ότι είχαν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες από το ΣΔΟΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Με λίγα λόγια παραδεχόταν ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κυρίου είχαν ελεγχθεί.

Ο 48χρονος Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς συνελήφθη για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014. Όλα ξεκίνησαν από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κανονικά θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. ΑΝ και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.

Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση του συγκεκριμένου ατόμου έχει απασχολήσει μέχρι και τη Βουλή, με τις δραστηριότητές του να δείχνουν «πολυποίκιλες» και εξαιρετικά υψηλού εισαγγελικού «ενδιαφέροντος» παρ” όλα αυτά, και παρ” ότι το ΣΔΟΕ γνωρίζει ήδη πάρα πολλά από το 2012 τουλάχιστον, ουδείς έχει καταφέρει να τον «αγγίξει», αν εξαιρέσει κανείς κάποιες… «μικροταλαιπωρίες» που έχει υποστεί με συλλήψεις των οποίων ακολουθούν αποφυλακίσεις και συνέχιση της εξαιρετικά βρόμικης δραστηριότητάς του.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *