ροή ειδήσεων

Εκδήλωση μνήμης στην Κάρπαθο για τη θυσία του σμηναγού Ηλιάκη



ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ....

Τη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενος «τις αρχές και τις αξίες του Έθνους», τίμησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και οι κάτοικοι της Καρπάθου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ήρωα σμηναγού, μνημείο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι της Καρπάθου και επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ομάδας «Ζευς».

«Αξιωματικοί σαν τον Ηλιάκη, με το αίμα τους γράφουν και συντηρούν ανεξίτηλα τις παραδόσεις μας και με τη θυσία τους διατηρούν τον αέρα, τις θάλασσες και τα νησιά μας Ελληνικά. Δεν υποχώρησε, δεν γονάτισε, δεν οπισθοχώρησε. Έγινε ένας από τους σπουδαίους αυτού του Έθνους και μας καθοδηγεί... Αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος στην ομιλία του, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια του ηρωικού σμηναγού.

Τον υπουργό Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης.

Στεφάνι στη μνήμη του Χανιώτη σμηναγού Κώστα Ηλιάκη κατέθεσε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλης Κόκκινος, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.


Τις τιμητικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων.

Ο Κώστας Ηλιάκης είχε πέσει πριν από εννέα χρόνια στον ουρανό της Καρπάθου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο μας.


«Ίσως τούτες τις ώρες» δήλωσε ο κ. Κόκκινος «το να εκπροσωπείται το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας σε μία εκδήλωση μνήμης ενός αδικοχαμένου πατριώτη, ενός παλληκαριού, έχει τεράστια σημασία και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα». Και απευθυνόμενος, όχι στους παρισταμένους, αλλά στον σμηναγό είπε: « Σήμερα σε τίμησε η Κάρπαθος, το ακριτικό νησί της δικής μου πατρίδας, στην εσχατιά της Ελλάδας, τα Δωδεκάνησα που κλήθηκες να προστατεύσεις. Σε τιμήσαμε σήμερα όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης, για να σου πούμε ότι όπου και να ζούμε, σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, μετάφραση σε καμιά γλώσσα για την παλληκαριά που μας δίδαξες, δεν βρήκαμε. Κι αυτή την παλληκαριά θα κρατήσουμε βαθειά μέσα στις ψυχές μας για να κρατήσουμε ψηλά τη χώρα μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *