ροή ειδήσεων

Κως: Η Daily Mail συνεχίζει την προπαγάνδα και αυτή τη φορά το «παραξηλώνει»



Μετά την κατακραυγή έρχεται η επανόρθωση; Έτσι θα έπρεπε και θεωρητικώς αυτό αναγγέλει... η Daily Mail δηλώνοντας πως κάνει ρεπορτάζ στην Κω. Τι κι αν τις προηγούμενες μέρες έχει δώσει ρεσιτάλ απανθρωπιάς με φράσεις όπως «οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν κατακλύσει την Κω και την έχουν μετατρέψει σε μια αηδιαστική τρύπα της κόλασης».


Οι μαρτυρίες βρετανών τουριστών που «ζουν έναν εφιάλτη με τους απένταρους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα» και φυσικά δηλώνουν ότι δε θα ξαναπατήσουν είναι το πρόβλημά της. Όχι η ανθρωπιστική κρίση και οι χιλιάδες ξεριζωμένοι που προσπαθούν να σωθούν.

Σα να μην έφτανε το πρώτο δημοσίευμα, η Daily Mail συνεχίζει να προκαλεί κατηγορώντας τις ελληνικές Αρχές για ανικανότητα χρησιμοποιώντας μάλιστα και μαρτυρίες προσφύγων που διαμαρτύρονται για τον τρόπο που τους υποδέχθηκαν στο νησί. Ναι ναι αυτών των προσφύγων που την προηγούμενη μέρα βρώμιζαν το νησί και χάλαγαν τις διακοπές των Βρετανών.

Σήμερα, η Daily Mail επανέρχεται προσπαθώντας να κάνει ένα «μάζεμα» και να σώσει τη «δημοσιογραφική της τιμή». Για πρώτη φορά μετά από μέρες αναφέρει ότι ο όγκος του μεταναστευτικού ρεύματος είναι τεράστιος για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί από ένα νησί με τόσους λίγους κατοίκους και απροετοίμαστο σε επίπεδο υποδομών. Κάνει τον κόπο επίσης να μιλήσει με στοιχεία, λέγοντας ότι μόλις σε δύο μέρες στην Κω κατέφθασαν 1.200 μετανάστες.

Προκειμένου να αποδείξει τον ανθρωπισμό της μιλάει και με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που αφηγούνται τις ιστορίες τους και πως πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ στους διακινητές στην Τουρκία, αλλά βέβαια την ίδια στιγμή παραθέτει φωτογραφίες με βρετανούς που με έκφραση αηδίας αναγκάζονται να συγχρωτίζονται με αυτούς.



Η συντάκτρια του άρθρου πραγματικά ζορίζεται. Αρχίζει τις προτάσεις της με το δράμα των προσφύγων που αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στα πεζοδρόμια ή σε βρώμικους καταυλισμούς και καταλήγει σχεδόν σε κάθε της πρόταση στην ταλαιπωρία των Βρετανών που πρέπει να υπομείνουν το πέρασμα των μεταναστών από την παραλία στην οποία λούονται.

Είναι δύσκολο λέει να μη νιώσεις συμπάθεια για αυτούς τους ανθρώπους λέει το άρθρο. Θα χρειαστεί να μείνουν στο δρόμο μέχρι και 3 εβδομάδες προτού οι ελληνικές Αρχές ασχοληθούν μαζί τους και τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους για να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Εκεί θα παραμείνουν για 6 μήνες, λέει, κάποιοι θα απελαθούν, άλλοι θα πάρουν χαρτιά.

Όμως ελάχιστοι θα παραμείνουν στην Ελλάδα, καταλήγει. Θα φροντίσουν να φύγουν από τα μην επαρκώς φυλασσόμενα ελληνικά σύνορα σε κάποια πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, τη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Αυστρία. Και αν τελικά έρθουν στη Βρετανία θα επιτείνουν ακόμα περισσότερα το πρόβλημα που έχουμε στη χώρα μας, υπενθυμίζει στους αναγνώστες της.

Κάπου εκεί ξαναθυμάται το δράμα των προσφύγων που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο, είπαμε είμαστε πάνω από όλα ανθρωπιστές. Αλλά φτάνει. Διότι όπως αναφέρει η ISIS χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως ψυχολογική πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες και επιπλέον ποιος ξέρει πόσοι από τους τρομοκράτες της μεταμφιεσμένοι σε φτωχούς απόκληρους θα περάσουν στην Ευρώπη απειλώντας την ασφάλειά μας.


Α κάτι ξέχασα, σκέφτεται η συντάκτρια και μιλάει και με τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές οι οποίες αναφέρουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει ταυτοποίηση τόσων ανθρώπων τόσο γρήγορα με δεδομένη την υποδομή του νησιού. Στη συνέχεια καταστηματάρχες από την Κω μιλάνε για την καταστροφή που έχουν στις εισπράξεις τους από το μεταναστευτικό κύμα και ζητούν από την Ευρώπη να παρέμβει και να βρει τους διακινητές στην Τουρκία (κάπως πρέπει να υποστηρίξουμε τη θέση της Βρετανίας που αρνείται να δεχθεί την ποσόστωση για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ αλλά λέει ότι θα πολεμήσει τους διακινητές).


Το άρθρο κλείνει με τη μαρτυρία ενός έλληνα καταστηματάρχη, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του για την κατάσταση των μεταναστών και χαρακτηριστικά λέει: «Είμαστε πολύ μικρό νησί για να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αλλά ξέρουμε (εδώ γελάει) ότι θα φύγουν και σε λίγους μήνες που θα έχουν έρθει στην Αγγλία θα είναι πια δικό σας πρόβλημα».

Mission accomplished!

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *