ροή ειδήσεων

Μια απάντηση στους Βρετανούς τουρίστες και στην Daily Mail. Ελπίζω να αποκτήσετε συμπόνια και αντίληψη του τί συμβαίνει γύρω σας



Το δημοσίευμα της Daily Mail για το «αηδιαστικό κολαστήριο» στην Κω, τους Βρετανούς τουρίστες... που ενοχλούνται από τα βλέμματα των εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων και η...εκστρατεία της εφημερίδας προς υπεράσπιση των ταξιδιωτών, προκάλεσε πλήθος αρνητικών έως και οργισμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια «απάντηση» όμως, με ανθρωπιστικούς όρους, χωρίς στρογγυλέματα και κορώνες ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να δοθεί τόσο στην εφημερίδα όσο και στους...ενοχλημένους τουρίστες. Αυτή έρχεται από την Eva Cosse, ερευνήτρια του Human Rights Watch και με άρθρο της που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του οργανισμού υπό τον τίτλο «Η άσχημη αλήθεια πίσω από τις κατεστραμμένες διακοπές των Βρετανών τουριστών». Η Cerre, «εξηγεί» λοιπόν στους τουρίστες, μέσα από τα λόγια των ίδιων των μεταναστών πως και οι ίδιοι «θέλουν πάρα πολύ να φύγουν. Τόσο όσο θέλουν και οι μη ανεκτικοί Βρετανοί τουρίστες να τους δουν να φεύγουν» και τους εύχεται να αποκτήσουν λίγο περισσότερη συμπόνοια αλλά και καλύτερη αντίληψη του τί συμβαίνει γύρω τους.

«Το πρώτο πράγμα που διάβασα το πρωί ήταν το άρθρο της εφημερίδας της Daily Mail για τους Βρετανούς τουρίστες στο ελληνικό νησί της Κω οι οποίοι παραπονέθηκαν για τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι τους κατέστρεφαν τις διακοπές τους και μετέτρεπαν το νησί σε ένα “αηδιαστικό κολαστήριο”. Έχω μόλις επιστρέψει από την Κω, όπου συναντήθηκα με τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι διέσχισαν με βάρκα τη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι για κολαστήρια». Με τα λόγια αυτά ξεκινά το άρθρο της Eva Cosse η οποία απαντά τους Βρετανούς τουρίστες με τα λόγια των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων που ήταν τα υποκείμενα της αποστροφής τους.

«Μίλησα με τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, τη διάχυτη βία και τις διώξεις στο Αφγανιστάν. Ο Nour, ένας νεαρός Παλαιστίνιος από τη Συρία αναγκάστηκε να φύγει υπό τον φόβο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους (επίσης γνωστό ως ISIS). “Σκοτώνουν ανθρώπους, κόβουν κεφάλια, με πληγώνουν ψυχολογικά. Περπατούσα ένα βράδυ πάτησα κάτι, το έπιασα για να δω τι είναι και έμοιαζε με μαλλιά. Ήταν ένα κεφάλι. Γι 'αυτό φύγαμε”».

Η Cosse συνεχίζει με τις αφηγήσεις και άλλων μεταναστών και προσφύγων, όπως του Μουμπάρεκ ο οποίος εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά υπό τον φόβο των Ταλιμπάν. «Οι Ταλιμπάν κάθε μέρα αρπάζουν κόσμο, παιδιά για τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Ανησυχούσα για τους γιους μου», είπε στην αρθρογράφο.

Όπως αναφέρει, είναι ενήμερη για τη ζοφερή κατάσταση στην Κω, την έλλειψη χώρων υποδοχής, την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, τον ύπνο σε αυτοσχέδια κρεβάτια, τους περιορισμούς σε τρεχούμενο νερό αλλά και για όσους μένουν στο δρόμο.

«Πιστέψτε με, οι μετανάστες και όσοι ζητούν άσυλο θέλουν πάρα πολύ να φύγουν. Τόσο όσο θέλουν και οι μη ανεκτικοί Βρετανοί τουρίστες να τους δουν να φεύγουν».

Η Cosse, αναφέρεται ακόμη στη μακρά και δύσκολη διαδικασία που απαιτείται για την χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα. «Ο Jad, ένας 24χρονος Σύριος, ζει υπό πολύ σκληρές συνθήκες εδώ και δέκα μέρες. “Προσπαθώ να σκεφτώ κάθε πιθανό τρόπο να για φύγω από εδώ. Δεν μπορώ να άλλο να κοιμάμαι έξω”. Ο Nour, από την Παλαιστίνη μου είπε πως ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου ψέκασε τον ίδιο και τον αδερφό του με φυτοφάρμακο για ν τους διώξει. Καθώς έπαιρνα συνέντευξη από μια ομάδων μεταναστών από τη Συρία κοντά στο αστυνομικό τμήμα, ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος φώναξε: “Φύγετε από εδώ, εμποδίζετε τη θέα των τουριστών. Να πάτε πίσω στη χώρα σας».

Τέλος, η Cerre, τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα υποδοχής μεταναστών στα νησιά αλλά και η ΕΕ, στο σύνολο της θα πρέπει να στηρίξει περισσότερο την Ελλάδα σε θέματα όπως η παροχή τροφής, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης κλπ στους μετανάστες αφού στην πραγματικότητα όλοι φτάνουν στην πόρτα της Ευρώπης. «Ναι, ο πόνος των προσφύγων μπορεί να επισκιάσει τη διασκέδαση των διακοπών. Αλλά αυτοί οι πρόσφυγες έχουν ξεφύγει από ένα το ένα κολαστήριο και βρέθηκαν στο άλλο και οι τουρίστες θα πρέπει να αποκτήσουν μια καλύτερη αντίληψη- και ελπίζω και συμπόνοια- για αυτούς τους ανθρώπους που δεν αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά καταφύγιο».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/5/15 14:44

    Αναρωτιέμαι πόσο ψεκασμό έφαγε ο μέσος έλληνας για να στέλνει για δημοσίευση τέτοια πράγματα.
    1) Οι κάτοικοι της Κω και όλων των τουριστικών περιοχών περιμένουν να δουλέψουν 3 μήνες τον χρόνο να θρέψουν την φαμίλια τους
    2) Ο μέσος τουρίστας έρχεται να απολαύσει διακοπές , όχι τσαντήρια και περιφερόμενους, που κανείς δεν ξέρει ποιοί πραγματικά είναι και γιατί δεν προτίμησαν να μείνουν στην καλύτερη από μας οικονομικά Τουρκία , αλλά μας τους στέλνουν μαζικά αποκομίζοντας τρελλά κέρδη (μπορεί και 100.000€ την ημέρα), οργανωμένα ύποπτα κυκλώματα.
    3) Η "ευαισθησία" που επιδεικνύεται είναι και αυτή κατευθυνόμενη και ύποπτη.
    Που είναι η παραμικρή ανάλογη ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ για τα χιλιάδες ελληνόπουλα που πεινάνε και είναι άνεργα, για τους γέρους που δεν φτάνει η σύνταξη παρά μόνο για ψωμί ,
    ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ,άν έχουν να φάνε ?
    4) Γιατί δεν κοιτάμε πρώτα τα δικά μας τα χάλια , αλλά "ΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ " ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ?
    ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ,
    ΚΛΑΙΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΟΘΥΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    .......................ΟΥΣΤ , ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ , ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/5/15 17:08

      Υπάρχει μια τεράστεια διαφορά Ελληνάρα μου πατριωτάρα μου μεταξύ εσένα και των άμοιρων μεταναστών.
      Αυτούς τους ανάγκασαν να φύγουν ΑΛΛΟΙ, ξένοι από την πατρίδα τους για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως φοβούμενοι για την ζωή τους την ίδια. Δεν ήρθαν εδώ στην διεφθαρμένη χώρα σου για να ζήσουν, αλλά για να πάνε αλλού στην Ευρώπη.
      ΕΣΥ Ελληνάρα μου κατέστρεψες Ο ΙΔΙΟΣ με την ανεγκέφαλη και φαύλη μεγαλομανία σου την ίδια σου την χώρα με τις απάτες, τον ανεξέλεγκτο δανεισμό για κότερα και βίλες, την φοροδιαφυγή και την λαμογια
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/5/15 20:10

      ε τώρα με την νεα σου κυβερνηση θα μπορουν να ζουν αυτοι καλα και εσυ σκατοτερα, αλλα ευρώπη που λες ειναι και η γη της επαγγελίας για εκεινους, σπιτι τζαμπα, φαγητο και χρηματα για ΟΛΑ μεχρι και iphone και μετα απο την 1η βδομάδα έχουν ενα τουπέ και σε κοιτάνε με ενα ύφος του εγω ειμαι και κανενας άλλος και απαιτούν και τα δικαιώματα τους ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ όπως λες εσυ τους στέρησαν. Εσένα ρε ποιος θα σε λυπηθεί?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/5/15 00:13

      Καλα ο 5:08 πρεπει να βγαζει τρελλα γουστα με τους "καημενους προσφυγες".Για να ειναι τοσο ερωτευμενος μαζι τους ,θα πρεπει να ειναι μπακουρι με εισοδημα βρεξει χιονισει και για τους αλλους να πανε να πεθανουν.Ετσι μπορει να το παιζει λαθρολαγνος εκ του ασφαλους.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/5/15 09:54

      ναι ρε φίλε ώρες ώρες απορώ και γώ , όλοι οι λάτρεις των μεταναστών εχουν δοκιμάσει τσουτσούνια και είναι γλυκοτσούτσουνοι? γιατί γυναίκα αποκλείεται να δοκίμασε μια και οι έρευνες διάσωσεις πάντα είναι 4 γυναίκες και 100 'αντρες, ρε 5:08 ΈΧΕΙΣ ΡΕ αναρωτηθεί ολοι αυτοι οι ΑΝΤΡΕΣ φίλοι σου πως θα βολευτουν με γυναίκα? ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΞΥΠΝΑ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος31/5/15 14:43

      Άν κατάλαβα καλά ο 5:08 είναι τόσο "δίκαιος" που εννοεί ότι :
      ενώ για το δικό μας το χάλι φταίμε εμείς οι ίδιοι , και καλά να πάθουμε ,
      ενώ για τους "άμοιρους" τους χιλιάδες που έρχονται τους ανάγκασαν "άλλοι"
      να μας κατσικωθούνε.
      Και που ξέρεις μπρέ γιατί έρχονται ο καθένας ?
      Μπορεί να είναι τζιχαντιστές , μπορεί να είναι πράκτορες , στρατιώτες ,τυχοδιώκτες,
      φονιάδες , φυγόστρατοι (γιατί δεν μένουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους?).
      Ή είσαι πολύ βλάκας , ή παίζεις και σύ παιχνίδι και τα κονομάς απο αυτούς.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *