ροή ειδήσεων

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ... Εκπληξη στις Βρυξέλλες για τη δήλωση Βαρουφάκη περί καταγραφής του Eurogroup


Με... ανοιχτό το στόμα άφησε τις Βρυξέλλες μία ατάκα του Γιάνη Βαρουφάκη που δημοσιεύσαν οι New York Times...
Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την έκπληξή του για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί καταγραφής των τεκταινομένων στο πολυσυζητημένο Eurogroup της Ρίγας. Οπως ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν γνωρίζει κανέναν άλλο υπουργό που να έχει κάνει κάτι ανάλογο, ή να έχει δηλώσει ότι το έπραξε.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι στις συνεδριάσεις του Eurogroup δεν κρατιούνται επίσημα πρακτικά, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό μία τέτοια δήλωση κλονίζει την εμπιστοσύνη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Μια απίστευτη δήλωση φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό των New York Times, που θα δημοσιευθεί στο τεύχος του Σαββάτου.


Το σημείο που αναμένεται να προκαλέσει σάλο, μεταξύ αρκετών άλλων, είναι τα όσα - σύμφωνα με το περιοδικό πάντοτε - υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης για την θυελλώδη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα και στην κριτική που ασκήθηκε εις βάρος τους από συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών, με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.


«’Ολα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Επιτρέψτε μου να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα» απαντά στα σχετικά δημοσιεύματα ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι έχει… καταγράψει την συγκεκριμένη σύνοδο αλλά δεν μπορεί να δώσει το οπτικό ή ηχητικό υλικό στην δημοσιότητα για λόγους εμπιστευτικότητας!

Στο εκτεταμένο αφιέρωμα επίσης στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών και στην ελληνική οικονομία, με τίτλο «Ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε μια ελληνική τραγωδία;», οι NΥ Times υποστηρίζουν ότι η προκλητική στάση του Γιάνη Βαρουφάκη στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις απειλεί να διασπάσει την ΕΕ.


Η δημοσιογράφος του περιοδικού αναφέρεται και σε διάφορα άλλα μάλλον «γλαφυρά» που φέρεται να της έχει πει σε συζητήσεις τους ο Γ. Βαρουφάκης, όπως ότι δεν πρόκειται να ταπεινωθεί ο ίδιος. "Θα είμαι καταραμένος εάν δεχθώ ένα ακόμα πακέτο από οικονομικές πολιτικές που διαιωνίζουν την ίδια κρίση. Αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο εκλέχθηκα” φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ δεσμεύεται ότι θα προτιμήσει να παραιτηθεί από το να ωθήσει τους Έλληνες βαθύτερα στην οικονομική εξαθλίωση. “Δεν είναι καλό για την Ευρώπη και δεν είναι καλό για την Ελλάδα" τονίζει ο ίδιος στους ΝΥΤ.


Τεράστια εντύπωση προκαλεί επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει «τρομοκρατημένος» με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας!

Το έντυπο των ΗΠΑ πάντως επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής και κυκλοφορεί συχνά στους κεντρικούς δρόμους μόνος του, φεύγοντας ή ερχόμενος στο γραφείο του, ενώ σε κάποιο σημείο τον χαρακτηρίζει celebrity!

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Βαρουφάκης φάνηκε κατά την συνάντησή του με την δημοσιογράφο να μην ξέρει να χειρίζεται το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και να δηλώνει ότι… μισεί την συσκευή.

H δημοσιογράφος αναφέρεται και σε συνομιλία της με την Δανάη Στράτου στο σπίτι του ζεύγους, η οποία υποστήριξε ότι αν και προκάλεσε αναστάτωση στην ζωή τους η ανάθεση του αξιώματος του Υπουργού Οικονομικών, ο σύζυγός της αισθάνθηκε ότι είχε ηθικό καθήκον να το αναλάβει.

Πηγή: iefimerida.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *