επικαιρότητα

Πρόταση - σοκ για δίμηνο μορατόριουμ με... κλειστές τράπεζες και IOUTo καλό, το κακό και το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα...


Σενάριο τρόμου για δίμηνη παράταση του ελληνικού… δράματος αλλά με πολύ άσχημες εξελίξεις για την οικονομία και τους πολίτες, έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

Σύμφωνα με αυτό, που όπως αναφέρει η Καθημερινή, έχει προταθεί από το Βερολίνο, θα «παγώσουν» οι συνομιλίες με τους Θεσμούς αφού δεν είναι δυνατή η γεφύρωση των διαφορών, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον κ. Αλ. Τσίπρα να διαχειριστεί πολιτικά το αδιέξοδο.

Εάν συμφωνηθεί ένα δίμηνο «μορατόριουμ», θα έχει τον χρόνο για να προβεί σε χειρισμούς όπως η αναζήτηση άλλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το δημοψήφισμα ή οι εκλογές, ώστε να μεταβληθεί το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής που επικαλείται και δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί πέραν των γνωστών «κόκκινων γραμμών» του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το τελευταίο αυτό σενάριο πιθανότατα θα συνεπάγεται ακραίες οικονομικές εξελίξεις, όπως οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και η κάλυψη μέρους των δαπανών του Δημοσίου με ΙΟUs.

Στην κυβέρνηση δεν θέλουν καν να σκέφτονται αυτό το σενάριο και εξετάζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα άλλα δύο σενάρια ενώ ο χρόνος του τελεσιγράφου «τρέχει».

Το πρώτο προβλέπει την επίτευξη, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, μιας έστω επώδυνης συμφωνίας που θα επικυρωθεί εντός της προσεχούς εβδομάδος από το Eurogroup, ώστε να επιτευχθεί η επαναφορά της παροχής ρευστότητας προς την Ελλάδα. Τις τελευταίες ώρες γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις, το Μαξίμου έχει «πάρει φωτιά», θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ ώστε να εξευρεθεί λύση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει την τελική πρόταση συμφωνία που θα καλύπτει το 80% των θεμάτων που εγείρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Το δεύτερο σενάριο αφορά την παράταση του αδιεξόδου, με την Αθήνα να επαναφέρει στο προσκήνιο την «απειλή» ότι δεν θα καταβάλει τις προγραμματισμένες για τον Ιούνιο δόσεις προς το Ταμείο. Σε μια τέτοια περίπτωση, το «ελληνικό δράμα» θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής ή να απασχολήσει το προγραμματισμένο για τις 24 Ιουνίου συμβούλιο των ηγετών της Ε.Ε. Πάντως, το ενδεχόμενο η Αθήνα να μην καταβάλει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Πιθανότερες εκδοχές, αναφέρει η εφημερίδα θεωρούνται είτε η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας είτε η παράταση του ελληνικού «θρίλερ» για μερικές ημέρες ή εβδομάδες ακόμη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά