επικαιρότητα

Προσλήψεις 2.417 ατόμων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και στον τουρισμό


Προσλήψεις 2.417 ανέργων στους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά...
και στον τομέα του Τουρισμού, προβλέπει η επόμενη φάση της κοινωφελούς εργασίας και μάλιστα με αυξημένη πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών.

Στο υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να γίνουν 2.323 προσλήψεις, ενώ για τον τομέα του Τουρισμού θα προσληφθούν τελικά 94 άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου βελτίωσε ορισμένα κριτήρια για ανέργους άνω των 45 ετών, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και για γονείς παιδιών με αναπηρία.

Σύμφωνα με την τελική εισήγηση του προγράμματος, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότησή τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια. Επίσης, ενισχύονται με 15 μόρια οι άνεργοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω.

Τέλος, προβλέπεται η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών με πλήρη ασφάλιση και καθαρή αμοιβή 495 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 431 ευρώ για τους κάτω των 25.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης