ροή ειδήσεων

Οριστικό: Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για την Ελλάδα. Στον αέρα η Σύνοδος Κορυφής



Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup και θα επαναληφθεί τη Πέμπτη...

Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Το Eurogroup ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, χωρίς οριστικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα ελληνικές πηγές τόνιζαν ότι δεν είναι πθανή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους σήμερα.Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «θέλουμε μια διευθέτηση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης της χώρας» και, βεβαίως, να λήξει η αβεβαιότητα με τις αποπληρωμές των δόσεων τους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωνε κυβερνητική πηγή, «υπερασπιζόμαστε συντάξεις και μισθούς, αλλά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις». Ωστόσο, ο ίδιος συνεργάτης του πρωθυπουργού άφηνε ανοιχτή την κατάργηση του χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.Πάντως, η κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες για τη νέα πρόταση που κατέθεσε στους Ευρωπαίους δανειστές.

Διευκρινίζεται όμως ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της για τη μη επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, όπως επίσης δεν υπάρχουν μέτρα που κυκλοφόρησαν περί μεταφοράς του συντελεστή εστίασης στο 23%, περί αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης ή περί της επιβολής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση με Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιούνκερ, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη νέα ελληνική πρόταση για την επίτευξη όχι απλά μιας συμφωνίας, αλλά μιας βιώσιμης και ουσιαστικής λύσης.

Αν και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσδοκίες για συμφωνία σήμερα είναι μάλλον μειωμένες, η ελληνική πλευρά καθιστά σαφές πως αναμένει να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, βάσει των υποβληθέντων προτάσεων και να υπάρξει κάποια λύση στο άμεσο ζήτημα της πληρωμής του ΔΝΤ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *