ροή ειδήσεων

«Βόμβες» Ντίξον-Σπίγκελ: Αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι», οι τράπεζες θα ξανανοίξουν με δραχμή ή κούρεμα καταθέσεων...



Διαβάστε την εφιαλτική τους πρόβλεψη
Το ελληνικό ζήτημα απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ παγκοσμίως,...
καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την ανακοίνωση δημοψηφίσματος, το bank run που ακολούθησε με την μαζική απόσυρση καταθέσεων από τα ATM και την σημερινή επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και ανωτάτου ορίου αναλήψεων 60 ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση για κλειστές τράπεζες τουλάχιστον μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου, δηλαδή την επομένη του δημοψηφίσματος, ο δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον του Reuters εκτιμά ότι υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να ανοίξουν ξανά τα τραπεζικά καταστήματα, εφόσον οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι»: Με δέσμευση καταθέσεων ή έξοδο από το ευρώ.

Κατά την άποψη του Ντίξον δηλαδή, στην περίπτωση που στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επιλέξει την απάντηση «Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ» τότε για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες είτε θα πρέπει να γίνει bail in (δηλαδή κούρεμα καταθέσεων) ή θα πρέπει να έχει αποφασιστεί η αποχώρηση από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Ο Ντίξον εξέφρασε την άποψη αυτή στο Twitter, για να του απαντήσει ο Πήτερ Σπίγκελ των Financial Times με την εφιαλτική πρόβλεψη: «Δυστυχώς, φοβάμαι ότι θα γίνουν και τα δύο και δεν νομίζω ότι υπάρχει επιλογή».



protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/15 12:52

    Τι έχουμε να φοβηθούμε? Τουλάχιστον δεν θα ξεπουλήσουμε την χώρα και θα είμαστε πάλι ωραίοι. Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι οι δανειστές........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/15 17:08

    Ντίξον, δεν μας ξέρεις εμάς τους Ελληνες, όταν τα γερμανικά στούκας σας έριχναν από ψηλά και εσείς τότε τρέχατε να κρυφτείτε, οι μόνοι που έβγαιναν από τα χαρακώματα και τους έριχναν κατά την ομολογία Γερμανών αξιωματικών, ήταν οι Ελληνες!!!!!
    Η πάνοπλη Γαλλία έπεσε σε 14 ημέρες ....... η Ελλαδίτσα χωρίς όπλα σε 6 μήνες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/15 18:12

    είσαι μαλάκας με περικεφαλαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνδυνος να κατάσχεση καταθέσεις απο λογαριασμούς (δεν έχω και πολλοδίς κόσμος) θα σου κατεβάσουν το μισθό (απο 900 με 2 παιδιά 450 .12 ώρα και Κυριακή και χωρίς υπερωρίες και με απόλυση οπότε θέλει ).Θα μείνει πολλοίς κόσμος άνεργος ( τώρα σε τη επίπεδο είναι η ανεργία) μάλλον το ΟΧΙ τους τρομάζει .και ρωτάώ τη έχω να χάσω με το ΟΧΙ ? Αν ψηφίσω ναι δε θα έχουμε ούτε βρακά . ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΌΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/6/15 22:46

    αφου το ειπαν δημοσιογραφοι....α ρε φαπες που θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/6/15 00:12

    Το αλλο το καλο ομως δεν το σκεφτηκατε.Μολις ανακοινωθει οτι γυριζουμε στη δραχμη θα ξεκουμπιστουν ολοι οι αλβανοι που μολυναν τη χωρα μας απο τη στιγμη που μπηκαμε στο ευρω.Ψαχνανε σκληρο νομισμα.Τωρα που ολα τα λεφτα τους θα γινουν δραχμες θα μας απαλλαξουν απο τη βρωμερη παρουσια τους.Για να δουμε τοτε για ποιες ομαδικες απολυσεις θα μιλανε οι εργοδοτες οταν δεν θα βρισκουν εργατικο δυναμικο.Και για να δουμε τοτε ποσο θα μπορουν να προσφερουν αυτα τα λεφτα που προσφερουν σημερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/6/15 08:52

    Δυστυχώς, αυτή η χώρα που προτοείπε το "γνώθι σαυτόν" είναι και η πρώτη που το ξέχασε. Αντί να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με ψυχραιμία, αντιδρούμε αλαλλάζοντας και κατηγορώντας τους "άλλους" "ξεχνώντας" τις δικές μας ευθύνες, ενδεικτικό της παιδείας μας και της κατάπτωσης των ηθών και των αξιών μας. Μια κοινωνία μαθημένη στην ρεμούλα μόνο με θεό το χρήμα και πιξίδα την ρεμούλα και την μίζα.

    Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι, φανερόν οτι οι τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ Περικλής Γιαννόπουλος 1870-1910

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *