επικαιρότητα

Απόρρητο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για αντιμετώπιση ακραίων επιθέσεων σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ!


ΕΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ
Εδώ και 10 ημέρες στο Planet-Greece έχουν περιέλθει πληροφορίες για το απόρρητο σχέδιο... της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο σε χρόνο "μηδέν" από τη στιγμή ρήξης της κυβέρνησης με τους δανειστές, θα αναπτυχθούν δυνάμεις με βαρύ οπλισμό για την αποτροπή διαδηλώσεων αλλά και οργανωμένων επιδρομών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ...


Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σενάριο, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις πληροφορίες μας.

«Εθνική καταστροφή» χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη ρήξη με τους εταίρους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και τονίζει ότι «πρέπει να πάμε σε συμφωνία ακόμη και αν αυτή είναι επώδυνη». Τονίζει ότι μια «χρεοκοπία θα γυρίσει τη χώρα στη δεκαετία του ‘50». Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα όσα εκφράζουν άλλα στελέχη της κυβέρνησης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «οι ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας είναι αστείες» ενώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει απόρρητο σχέδιο προστασίας για τις τράπεζες, τα ΑΤΜ, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις πρεσβείες σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Όπως λέει όμως «το απόρρητο σχέδιο θα εφαρμοστεί αν χρειαστεί αλλά δεν πάμε στα βράχια, γίνεται διαπραγμάτευση».

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς, αποκαλύπτει ωστόσο ότι η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση που θα φέρει μια χρεοκοπία ή ένα όριο στις αναλήψεις. Το σχέδιο προβλέπει φρούρηση και ασφάλεια των τραπεζών και σημαντικών εγκαταστάσεων και δημοσίων υπηρεσιών! Τονίζει πάντως ότι δεν νομίζει «ότι θα χρειαστεί τίποτα. Αλλά προφανώς υπάρχει (το σχέδιο)».

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Σε συναγερμό τέθηκε η Ελληνική Αστυνομία, με απόρρητη διαταγή που εστάλη προς νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες την περασμένη Τετάρτη για τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε στόχους που έχουν χαρτογραφηθεί από αρμόδιους αξιωματικούς ως «κόκκινοι».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν, ότι λόγω των έκτακτων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους θα πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση υπό το φόβο κοινωνικών ταραχών.

Η διαταγή που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2015 προβλέπει την 24ωρη επιτήρηση των παρακάτω «κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων»: Βουλή των Ελλήνων, Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γραφεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος – IMF, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, γνωστά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, όπως και πρεσβείες χωρών Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ιταλίας.Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, ωστόσο, ότι η διαφορά του εμπιστευτικού εγγράφου της περασμένης Τετάρτης είναι ότι δεν αφορά –όπως συμβαίνει συνήθως- στη λήψη μέτρων για τρομοκρατία αλλά στη γενικότερη επαγρύπνηση που σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.

Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες τους αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι εκτός από την επιτήρηση να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για εκδήλωση επιθέσεων. Άλλωστε μεταβάλλονται όλα γύρω μας τόσο γρήγορα. Ευθύνη του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αν γίνει το απευκταίο να μη γίνει η χώρα Αργεντινή. Φυσικά και οι πιθανότητες εξέγερσης είναι ελάχιστες αλλά το κράτος πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ο λαός αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε ένα πιστωτικό γεγονός», λέει αστυνομική πηγή.

Συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αναφέρουν ότι ο υπουργός συγκεντρώνει κάθε μήνα ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για να ενημερωθεί για τυχόν ύπαρξη τέτοιας φύσεως πληροφοριών. Προσθέτουν, όμως, ότι τα ειδικά σχέδια αντιμετώπισης κοινωνικών εξεγέρσεων είναι δουλειά του Στρατού και ότι της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας η δύναμη ούτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι δεν επαρκεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι στα «Δεκεμβριανά» που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέσα σε τρεις εβδομάδες στα όριά τους με αποτέλεσμα να γίνει σύσκεψη για το κατά πόσο πρέπει να επέμβει ο Στρατός. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος –τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης- αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε την κατάσταση και τελικά δικαιώθηκε, καθώς τα επεισόδια κόπασαν χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης