ροή ειδήσεων

Όχι άλλο κάρβουνο!



Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο,...
φρόντισε να δώσει κατευθύνσεις. Είτε γιατί αυτό διαπίστωσε ότι οι Ρόδιοι έχουν ανάγκη, είτε γιατί αυτό του ζητήθηκε να πράξει από τους παράγοντες (Βουλευτές, Δήμαρχο κλπ), που τον συνόδευαν.

Ας δούμε όμως τι είπε:

Αρχικά, χαρακτήρισε τη Ρόδο «θωρηκτό της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού». Δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να διευκρινίσει, πως θα κινηθεί αυτό το θωρηκτό όταν, η αβεβαιότητα για το ύψος των συντελεστών ΦΠΑ, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ούτε και πως θα ξεπερασθεί η πίεση που ασκείται από τους τουριστικούς πράκτορες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που συντηρεί η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος. Δεν έκανε τον κόπο επίσης, να διασαφηνίσει τι εννοεί λέγοντας: «η όποια συμφωνία θα έχει δύσκολα χαρακτηριστικά… και θα είναι επώδυνη» όταν μάλιστα στη συνέχεια του λόγου του είπε ότι : « η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος για επενδύσεις». Ίσως γιατί ακολουθεί της ασάφεια – ασυναρτησία άλλων κυβερνητικών ομολόγων του ή ασκεί ωμή προπαγάνδα , στα πρότυπα άλλου «εθνοσωτήρα» , ο οποίος στο κοντινό παρελθόν, διαβεβαίωνε ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του νότου» και στην συνέχεια την οδήγησε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των εταίρων, από ένα άλλο νησί της Δωδεκανήσου, την Μεγίστη.

Σε άλλο σημείο του λόγου του είπε ότι: « η κρίση πρέπει να μας οδηγήσει στο να επανεξετάσουμε την σχέση με την πατρίδα, να δούμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες» Τι εννοεί άραγε; Ποια μπορεί να είναι η σχέση με την πατρίδα που πρέπει να επανεξετάσουμε ελέω κρίσης; Βέβαια εάν εννοεί ότι, η πατρίδα θα πρέπει επιτέλους να «εξοστρακίσει» τους ανόητους και επικίνδυνους πολιτικούς που αερολογούν περιπλανώμενοι, δαπανώντας τους κόπους των φορολογούμενων πολιτών απλά και μόνο για να δώσουν κατευθύνσεις, τότε πιστεύω ότι οι απανταχού Έλληνες θα συμφωνήσουν και θα περιμένουν να κάνει την αρχή, ενώ θα του εύχονται καλό ταξίδι! Εάν όμως εννοεί κάτι πιο ακραίο, ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να αλλάξουν πατρίδα; Τότε, με ξεπερνά. Αλλά, ίσως θα ήταν καλύτερα να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις πριν μας φύγει.

Επίσης, μας είπε ότι: «γυρνάμε σελίδα μετά από το χαστούκι της ιστορίας!». Προσωπικά δεν νιώθω να έχω φάει κανένα χαστούκι από την ιστορία. Άλλωστε γνωρίζω ότι είναι το πιο κακομεταχειρισμένο θηλυκό του πλανήτη γη και τη σέβομαι ιδιαίτερα. Όλοι ασελγούν πάνω της και κυρίως οι νικητές. Τώρα, αν ο κύριος υπουργός, πήγε με τη σειρά του ως «νικητής», να κερδίσει κάτι από την ιστορία και αυτή τον χαστούκισε; Τι να πω. Δεν ήμουν μπροστά. Μάλλον πρέπει ο ίδιος να μας πει, γιατί έφαγε το χαστούκι από την ιστορία. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, το χαστούκι τον έκανε να γυρίσει σελίδα. Δηλαδή, νιώθει πως γράφει ιστορία; Εκτός και αν θέλει να μας διδάξει : «πώς να περνάς από μια μη προφανή ανοησία σε μια προφανή ανοησία» (Λουτβιχ Βιτγκενσταϊν). Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τον αποδεχθούμε ως μεγάλο δάσκαλο της ανοησίας.

Όμως, θα ήταν αδικία να μην σημειώσουμε τα όσα επισημάνθηκαν από τους κ.κ βουλευτές που υποδέχθηκαν τον κύριο υπουργό. Αρχικά, με αλφαβητική σειρά, ο κ. Δημήτριος Γάκης, δήλωσε ότι: « η επιλογή -του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού να έρθει στη Ρόδο (ΣτΣ) – δείχνει τη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο Πολιτισμού στη Ρόδο». Δηλαδή, όσοι δεν επισκέπτονται τη Ρόδο, δεν αντιλαμβάνονται την βαρύτητά της; Πρέπει να έρθουν στη Ρόδο για να ενημερωθούν οι υπουργοί; Οι βουλευτές που εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα δεν μπορούν να ενημερώσουν, ώστε να γλυτώσουμε τα έξοδα μετακίνησης ενός υπουργού; Εκτός εάν, δεν τους εμπιστεύονται ή οι εκπρόσωποι βουλευτές δεν έχουν την ικανότητα να τους ενημερώσουν σωστά, οπότε θέλουν να δουν ιδίοις όμμασι. Βέβαια και στις δύο εκδοχές τα πράγματα είναι τραγικά για τον κύριο βουλευτή. Εκτός εάν υπάρχει και τρίτη εκδοχή, που καλό θα ήταν να την γνωρίζουμε, αφού εμείς καταβάλλουμε τα έξοδα μετακίνησης του υπουργού.

Στη συνέχεια, ο κύριος Νεκτάριος Σαντορινιός μας γνώρισε ότι ο κύριος Υπουργός: «του ζήτησε να έρθει στη Ρόδο». Άραγε, ο κύριος Σαντορινιός δίνει άδεια στους πολιτικούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά; ή εκτελεί χρέη τουριστικού πράκτορα; Τι εννοεί; Άλλωστε όπως φαίνεται από τις δηλώσεις όλων, η έκφραση του κυρίου υπουργού που κυριάρχησε, ήταν: «έχουν δοθεί κατευθύνσεις». Δηλαδή, δεν μπορούσε να δώσει κατευθύνσεις από το υπουργείο του; Όποιος υπουργός θέλει να δώσει κατευθύνσεις εξέρχεται του υπουργείου, πηγαίνει στον τόπο που επιθυμεί και δίνει κατευθύνσεις; Και οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώνουν γι’ αυτό; O tempora o mores

Κλείνοντας πιστεύω ότι, οι κκ Νικόλαος Ξιδάκης, Δημήτριος Γάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός, πρέπει να μας πουν κάτι παραπάνω από αερολογίες και να σταματήσουν να ρίχνουν κάρβουνο σε ένα θωρηκτό που πλέον κινείτε με άλλο είδος καυσίμου. Ο Ελληνικός λαός έχει κουραστεί από την ακατάσχετη αερολογία.

Τέλος, μήπως οι αντιπολιτευόμενοι πρέπει να ξυπνήσουν και να συναντήσουν το πεπρωμένο τους με την ιστορία, η οποία μάλιστα μάλλον έχει ξεφύγει και βιαιοπραγεί, κατά τα λεγόμενα του κυρίου υπουργού, εναντίον του;

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *