ροή ειδήσεων

Αθωωτική η απόφαση στην υπόθεση οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Ροδίων



Αθωωτική απόφαση εξεδόθη πριν λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων,... για την πολύκροτη υπόθεση οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.

Προηγουμένως είχε υπάρξει απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

΄Οπως αναφέρει “δ” σε ρεπορτάζ:

Κατέθεσαν χθες οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης

Η πολύκροτη υπόθεση της οικονοµικής διαχείρισης του Δήµου Ροδίων, το έτος 2006, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε τρεις εκθέσεις ελέγχου του ορκωτού λογιστή κ. Γιώργου Μανώλαρου, μονοπώλησε την χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, αφού ολοκλήρωσε την λήψη καταθέσεων από τους παρόντες μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, διέκοψε τη συνεδρίασή του χθες το απόγευμα για σήμερα το πρωί.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την αγόρευση του Εισαγγελέα και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ.κ. Κ. Σαρρή, Γρ. Μοράρη, Φ. Κωστόπουλου και Δήμου Μουτάφη, ενώ σήμερα, εκτός απροόπτου, θα πρέπει να αναμένεται και η ετυμηγορία του δικαστηρίου, που απαρτίζεται από την πρόεδρο Εφετών κ. Θ. Μπούρη και τους Εφέτες κ.κ. Β. Παπανικόλα και Π. Μολυβδά. Εισαγγελέας της έδρας είναι ο κ. Ιωάννης Σφέτκος.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος, πρώην δήμαρχος, Ιωάννης Τσιγάρος πρώην αντιδήμαρχος και Στ. Δηµητράς, πρώην διαχειριστικός εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, ο πρώην ταµίας του Δήµου Ροδίων και η πρώην προϊσταµένη του λογιστηρίου του ίδιου Δήµου για την πράξη της πλαστογραφίας µετά χρήσεως σε βάρος Οργανισµού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κοινού, «από την οποία το περιουσιακό όφελος που επεδίωξε ο δράστης και η αντίστοιχη περιουσιακή ζηµία που προξενήθηκε υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, ο δε υπαίτιος εξακολούθησε επί µακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήµατος».

Οι κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος, Ι. Τσιγάρος, ο πρώην ταµίας του Δήµου Ροδίων και ένας ακόµη υπάλληλος είναι κατηγορούμενοι για την πράξη της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία σε βάρος Οργανισµού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κοινού κατ’ εξακολούθηση «από την οποία το περιουσιακό όφελος που επεδίωξε ο δράστης και η αντίστοιχη περιουσιακή ζηµία που προξενήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο δε υπαίτιος εξακολούθησε επί µακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήµατος».

Επίσης, οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Τσιγάρος και Δημητράς, ο πρώην ταμίας, η πρώην προϊσταμένη του λογιστηρίου και ένας υπάλληλος αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος Οργανισµού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κοινού «από την οποία το περιουσιακό όφελος που επεδίωξε ο δράστης και η αντίστοιχη περιουσιακή ζηµία που προξενήθηκε στον ΟΤΑ υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ο δε υπαίτιος εξακολούθησε επί µακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήµατος, το δε αντικείµενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως µεγάλης αξίας».
Οι κατηγορίες είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόµου περί καταχραστών δηµοσίου χρήµατος (1608/50).

Η δίκη ξεκίνησε με την υποβολή αυτοτελών ισχυρισμών των κατηγορούμενων που αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας συνοπτικώς ότι δεν υφίσταται και ούτε προέκυψε υπεξαίρεση χρημάτων, ότι δεν υφίσταται πλαστογράφηση ενταλμάτων πληρωμής, διότι επρόκειτο για διορθώσεις αυτών με νόμιμη διαδικασία, που ακολούθησαν οι εκδότες των επίμαχων εγγράφων και τέλος ότι τα χρήματα που αποδίδονται ως ελλείμματα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες δαπανών του Δήμου Ροδίων.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με την λήψη κατάθεσης από τον ορκωτό λογιστή κ. Γιώργο Μανώλαρο, που είναι και ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Μανώλαρος κατέθετε συγκεκριμένα επί 5 ώρες περίπου και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Τέθηκαν επί τάπητος όλες οι διαπιστώσεις του Ορκωτού Λογιστή, και ξετάστηκαν ενδελεχώς από το δικαστήριο, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης και ακούστηκε ο αντίλογος.

Στην πορεία κατέθεσαν ο κλητήρας του Δήμου Ρόδου κ. Λ. Μαυρουδής, ο λογιστής κ. Γ. Καρασάββας και ως μάρτυρες υπεράσπισης ο κ. Στ. Ρηνιού και ο ορκωτός λογιστής κ. Βασίλης Πετρίδης, που είχε διοριστεί και ως τεχνικός σύμβουλος από τους κατηγορούμενους.

Συνοπτικώς εξετάστηκαν χθες:

-Η υπόθεση επιταγής της Εθνικής Τράπεζας, ποσού 200.000 ευρώ, η οποία είχε εκδοθεί από την δημοτική επιχείρηση «ΡΟΔΩΝ Α.Ε.».
-Η υπόθεση της από 13-11-2006 απόφασης του Δήμου Ροδίων σχετικά με την κατανομή του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου.
-Η υπόθεση χρηματικού εντάλματος πληρωμής του Δήμου Ροδίων, ποσού 2.000.000 ευρώ, για την αποπληρωμή λογαριασμού overdraft του Δήμου στην Εμπορική Τράπεζα.
-Η μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο Δήμο, από τον Αύγουστο του έτους 2002 έως και τον Νοέμβριο του έτους 2005, συνολικού ποσού 1.232.113,04 ευρώ.
-Η υπόθεση χρηματικού εντάλματος πληρωμής του Δήμου Ροδίων υπέρ του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, ποσού 297.000 ευρώ, ως συμμετοχή του Δήμου στην προγραμματική σύμβαση ΚΕ.Κ.Υ.Α.Μ.Ε.Α.
-Η υπόθεση επιταγής ύψους 100.000 ευρώ της Εμπορικής Τράπεζας, πληρωτέα από τον ειδικό λογαριασμό Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου, σε διαταγή του ταμία, η οποία οπισθογραφήθηκε και εισπράχθηκε από ιδιώτη.
-Η υπόθεση έκδοσης 6 τιμολογίων της «Α.Δ.Ε.Κ.Τ. Α.Ε.» για λογαριασμό του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, συνολικού ποσού 192.956,71 ευρώ.
-Η υπόθεση της εκμίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου εντός του πάρκου της οδού Δημοκρατίας.
-Η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Α.Δ.Ε.Κ.Τ. Α.Ε.».
-Η καταβολή ποσού 38.000 ευρώ σε πρώην υπαλλήλους της «Α.Δ.Ε.Κ.Τ. Α.Ε.».

-Η υπόθεση κατανομής του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/15 09:46

    Γιώργο καλό παιδί είσαι αλλά από συνεργάτες είχες όλα τα λαμόγια, Πολλοί μακριχέριδες θησαύρισαν απλά γιατί γινόταν μέσα στο Δήμο το έλα να δεις. Πολυκατοικίες, σπιταρόνες, καταθεσάρες, ήταν το σκηνικό με τους ΄πεινάλες που μπήκαν στο Δήμο για το "καλό της Ρόδου"
    Πέρασες πολλά και σου στέρησαν πολλά. Τώρα βλέπε μπροστά και μακρυά από τους "φίλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/15 11:42

    παρθένες, παρατυπία οι αρπαχτες και ο κοσμακης μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/15 14:50

    ΜΟΝΟ!!!!!!!!!........ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.... ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ..... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΊΔΗ........ ΜΕΧΡΙ ΚΥΝ@ΙΔΟΥΣ ΜΕ ΜΑΚΡΥΑ..... ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΑΧ ΚΑΛΕ!!!!!!!!!!!!!!. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΤΥΠΟΣ.
    Α ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ.. ΠΑΣΟΝ........... ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *