ροή ειδήσεων

Μόνο λίγοι Τούρκοι ψήφισαν στην Ελλάδα



Εξαιρετικά χαμηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα,... όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Τουρκία.

Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των μόλις 557 Τούρκων πολιτών, από τους 10.487 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους της πρεσβείας και των προξενείων της Τουρκίας στην Ελλάδα, ανέδειξε πρώτο κόμμα, με ποσοστό 31,75%, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ακολουθούν: Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 29.38%, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με 25,91%, και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) με 7,30% .

Σημειώνεται ότι το φιλοκουρδικό κόμμα υπερψηφίστηκε στην Αθήνα και στον Πειραιά. Το κόμμα AKP του Ερντογάν ήρθε πρώτο στη Κομοτηνή. Και το εθνικιστικό MHP πρώτευσε στη Ρόδο.

Το ΚΥΠΕ αναζήτησε από Τούρκους αξιωματούχους στην Αθήνα, αλλά και ανταποκριτές τουρκικών ΜΜΕ μία εξήγηση για αυτήν την πολύ χαμηλή συμμετοχή. Οι περισσότεροι δήλωσαν άγνοια, και κάποιοι επισήμαναν πως το πιθανότερο είναι ότι πολλοί από τους εγγεγραμμένους στους καταλόγους, κυρίως εκείνοι που είχαν κάνει αίτηση για άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ίσως να έχουν φύγει και να μην ζουν πια στην Ελλάδα.

Πάντως, σε αντίθεση με ότι συνέβη στη Τουρκία, όπου προσήλθε στις κάλπες το 86% που είχε δικαίωμα ψήφου, η χαμηλή συμμετοχή των Τούρκων πολιτών στο εξωτερικό ήταν από τα χαρακτηριστικά των χθεσινών εκλογών.

Άλλωστε, από τους συνολικά 2.866.979 ψηφοφόρους σε 54 χώρες ψήφισαν μόνο οι 931.465.

ikypros.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *