ροή ειδήσεων

Απάντηση στον Αρθογράφο της TELEGRAPH



Αναγνώστης:
“Η ταπείνωση που υφίσταται τώρα μία περήφανη χώρα αποτελεί ντροπή για την ΕΕ»...


Αρθρογράφε της Telegraph, δεν είναι ταπείνωση, αλλά "πόλεμος". Πόλεμο μας κήρυξαν επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στην ολιγαρχία της Ευρωπαϊκής δικτατορίας. Ας μην γελιόμαστε, οι προσχηματικές αρχές της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν βασίστηκαν ποτέ στην αρχή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ή της ισότητας, αλλά στην κυριαρχία των λίγων επί των πολλών. Τα προσωπεία έπεσαν τελικά και διαφάνηκε περίτρανα ο ρόλος και οι σκοποί τους.

Για ποια δημοκρατία μιλάνε όταν ένας λαός εταίρος υποτίθεται καλείται να αποφασίσει δημοκρατικά αν δέχεται τελεσίγραφα και η αντίδρασή τους είναι όμοια με αυτή του ΟΧΙ του 40 ή του «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα?

Για ποια αλληλεγγύη μιλάνε όταν φρόντισαν με τους Εφιάλτες τσιράκια τους να αποδομήσουν μια ολόκληρη χώρα αποβιομηχανοποιώντας την σιγά-σιγά και διαφθείροντάς την μέσω των δοσίλογων ανδρείκελών τους? Ποιος λαός αποφάσισε αν θα μπουν ποσοστώσεις στην παραγωγή του κάθε κράτους φτωχοποιώντας το και εξαθλιώνοντάς το ώστε να γίνεται ευκολότερα έρμαιο των ορέξεων τους? Γιατί επί τόσα χρόνια μας έδιναν απλόχερα δάνεια εφόσον γνώριζαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας? Ο σκοπός τους ήταν η υφαρπαγή της περιουσίας της χώρας και του πλούτου της, αρχής καμωμένης με τον ΟΤΕ, τα λιμάνια και έπονται τα αεροδρόμια, η ΔΕΗ, οι συγκοινωνίες και ο ορυκτός πλούτος της. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί η Ελβετία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν μπήκαν στην ΕΟΚ? Αναρωτήθηκες γιατί άνθρωποι συνηθισμένοι σε καθημερινά δημοψηφίσματα για την τύχη τους απεφάσισαν να μην μπουν στο μαντρί των λύκων? Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί στο μαντρί αυτό οι «εμπνευστές και νομοθέτες του» δεν φρόντισαν να έχει πόρτα και διαδικασία εξόδου αλλά μόνο εισόδου?

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τόση ανισότητα πόρων και μισθών στο μαντρί των λύκων? Αναρωτήθηκες ποτέ πως είναι δυνατόν κράτη να επιβιώνουν με 300 και 400 Ευρώ, με συντάξεις 250 και 150 Ευρώ και επιδόματα ανεργίας των 90 Ευρώ τον μήνα και άλλα να έχουν πενταπλάσιους και δεκαπλάσιους μισθούς και αποδοχές? Για ποια λοιπόν ισότητα και Ευρωπαϊκές αρχές μιλάμε?

Οποιος λαός ορθώνει το ανάστημά του πρέπει να ισοπεδώνεται και να ταπεινώνεται προς παραδειγματισμό των υπολοίπων προβάτων στο μαντρί.

Και μια που ασχολείσαι με αυτά, μάθε ότι η φιλοσοφία του οικοδομήματός της βασίστηκε στην κακή χρήση της φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων και σου παραθέτω ορισμένες ρήσεις τους για να καταλάβεις.
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία (το ΕΥΡΩ) με θεό πανταχού παρόντα (το διευθυντήριο της ΕΟΚ). "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία. (Αυτό το δεύτερο το "ξέχασαν" οι ηγέτες του διευθυντηρίου)

Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί. Μένανδρος

Οι μεγάλοι κλέπται από το μικρόν απάγουσι. Διογένης

«Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους», «κουβαλώντας μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν. «Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων». Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατάκρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους . Πλούταρχος

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του, ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του. Θουκυδίδης

Ο κακώς διανοηθείς περί των οικείων, ουδέποτε καλώς βουλεύεται περί των αλλοτρίων. Ισοκράτης (για αυτούς που επιθυμούν μελλοντικά να εισέλθουν στο μαντρί)

Μακραί τυράννων χείρες. Αρχαιοελληνική παροιμία

Αργυραίς λόγχαις μάχου και πάντων κρατήσεις. Χρησμός Πυθίας προς τον Φίλιππο τον Β. (με τον χρηματισμό, πετυχαίνεις τους σκοπούς σου, παραδείγματα της Ζίμενς και άλλων Γερμανικών εταιριών)

Οσο για τους αγαπητούς μας εταίρους που θέλουν να μας διώξουν από το ΕΥΡΩ τους αφιερώνω την ρήση του Διογένη …..

« Οι σινωπείς με καταδίκασαν να φύγω κι εγώ τους καταδίκασα να μείνουν»


Και τέλος, μία ρήση του Νίτσε για να τους θυμίζω ποιοι ήταν, είναι και θα είναι ………


Δεν υπάρχει λαός που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα όσο ο Ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί από τόσους πολλούς λαούς η οποίοι δεν του προσέφεραν τίποτα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *