ροή ειδήσεων

Πως θα νιώθατε εάν σας άφηναν με καύσωνα, μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο για 10 λεπτά; (Video)



Κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ, ένα παιδάκι πεθαίνει επειδή οι γονείς του το άφησαν κλειδωμένο.... στο αυτοκίνητό. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Να έχει καύσωνα και ο γονέας να αφήσει κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο και με κλειστά παράθυρα, το παιδί του για να πάει να κάνει δουλειές, ή ψώνια. Το κακό δεν αργεί να συμβεί.

Οι θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο που το βλέπει ο ήλιος, είναι υψηλές. Στο εσωτερικό πολλές φορές φτάνουν τους 50 και τους 60 βαθμούς. Σε ελάχιστα παιδιά το παιδί παθαίνει θερμοπληξία και εάν δεν το προλάβει κάποιος, μπορεί και να πεθάνει.

Η οργάνωση cars for kids, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να σταματήσει να αφήνει τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, έκανε ένα πρωτότυπο πείραμα. Στη θέση του παιδιού, με καύσωνα, έβαλε ενήλικους κλειδωμένους στο αυτοκίνητο, από τους οποίους ζήτησε να παραμείνουν σε αυτό το περιβάλλον για 10 λεπτά. Μάλιστα τους έδωσε την επιλογή. Να πατήσουν ένα κόκκινο κουμπί και αμέσως οι πόρτες να ανοίξουν και να λειτουργήσει ο κλιματισμός, εάν δεν αντέχουν. Όποιος τα κατάφερνε και παρέμενε μέσα για 10 λεπτά θα κέρδιζε 100 ευρώ.

Δείτε τις αντιδράσεις τους, λίγο πριν την λιποθυμία. Κανείς τους δεν κατάφερε να κερδίσει τα χρήματα. Όλοι πάτησαν το κουμπί για να βγουν. Κανείς τους δεν κατάφερε να νικήσει τη ζέστη. 


topontiki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *