ροή ειδήσεων

Βρέθηκαν ξαφνικά 200 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας καταβάλλει... προσπάθεια να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Έως τις 13 Ιουλίου η πίστωση τους στους λογαριασμούς

Τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή των μισθών δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο φαίνεται πως διασφαλίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές καταβολές θα γίνουν στις 9 Ιουλίου ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 13 Ιουλίου.

Πάντως, σημειώνεται ότι αν και οι καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο των νομικών προσώπων όσο και των φυσικών προσώπων είναι μεγάλη, ωστόσο το τελευταίο τριήμερο εισήλθαν στο Taxis προς εκκαθάριση πολλές δηλώσεις. Ετσι, όπως όλα δείχνουν δύσκολα εισπραχθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που απαιτούνται για την ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουλίου. Άγνωστο δε παραμένει το τι θα γίνει και με τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας.

Ο κ. Μάρδας τόνισε επίσης πως η σημερινή ημέρα θα κυλήσει όπως την Παρασκευή και οι τράπεζες θα εξυπηρετούν όπως ακριβώς και την Παρασκευή. Διευκρίνισε ότι μετά την αποψινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και στη συνεχεία των τραπεζιτών, θα υπάρξει νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα αφορά το καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών με νέες διατυπώσεις, ώστε να καταστεί πιο λειτουργική.

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι πολίτες είπαν ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο ευρώ και ΟΧΙ στις προτάσεις και τους όρους που έθετε το τελεσίγραφο των θεσμών.

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει η διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός τόνισε ότι χρειάζεται μια ομάδα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να κλείσει η ιστορία το συντομότερο δυνατό.

Επισήμανε τέλος ότι «οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν για λόγους ισότητας, ωστόσο όταν ανοίξουν οι τράπεζες οι δικαιούχοι θα είναι απόλυτοι διαχειριστές». «Κάθε διαχειριστής είναι απόλυτα ελεύθερος να χρησιμοποιήσει ότι έχει στη θυρίδα του, χωρίς καμία παρέμβαση όταν ανοίξουν οι τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *