ροή ειδήσεων

Κορκίδης: Σήμα κινδύνου για ελλείψεις προϊόντων τον Αύγουστο



Κατηγορίες εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και των εμπορικών τραπεζών εξαπέλυσε.... ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κάνοντας λόγο για κοροϊδία των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αιτήματα για εισαγωγές πρώτων υλών, ημιέτοιμων και έτοιμων προϊόντων...



Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κορκίδης κατηγόρησε τις τράπεζες για συστηματική κωλυσιεργία στις εγκρίσεις αιτημάτων, παρά τη χαλάρωση των capital controls που ισχύει εδώ και μία εβδομάδα. Αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας είναι να έχουν εγκριθεί ελάχιστα αιτήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προειδοποίησε ότι πρέπει να εγκριθούν τα αιτήματα με διαδικασίες εξπρές τις αμέσως προσεχείς ημέρες προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εισαγάγουν τα απαραίτητα προϊόντα πριν κλείσουν τα ευρωπαϊκά εργοστάσια για τις διακοπές του Αυγούστου.

Αν δεν υπάρξουν τις επόμενες ώρες και ημέρες μαζικές εγκρίσεις αιτημάτων η αγορά θα αρχίσει να εμφανίζει ελλείψεις προϊόντων από τον Αύγουστο προειδοποίησε ο κ. Κροκίδης, ενώ θα σημειωθεί νέο πλήγμα στο μερίδιο αγοράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ομοειδείς πολυεθνικές.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει υποβάλει τέσσερα αιτήματα προς την Επιτροπή Εγκρίσεων και τις τράπεζες δεν έχει όμως εγκριθεί κανένα εξ αυτών. Ερωτώμενος δε για το θέμα της μεταφοράς καταθέσεων από επιχειρήσεις στο εξωτερικό επισήμανε πως αν μια επιχείρηση δεν μπορεί να καλυφθεί από τις τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα θα στραφεί για να επιβιώσει στις τραπεζικές εργασίες του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης για το θέμα της καθυστέρησης εγκρίσεων εισαγωγών και εξαγωγών καθώς εκτιμάται ότι το 70% των αιτήσεων είτε απορρίφθηκε είτε έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *