επικαιρότητα

Τι γίνεται με τράπεζες και θυρίδεςΑνοικτά και με τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες, θα είναι σήμερα τα περίπου... 1.000 καταστήματα των τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, που λειτούργησαν την περασμένη Τετάρτη- Παρασκευή.

Παράλληλα, όσοι συνταξιούχοι δεν είχαν εισπράξει τα 120 ευρώ της σύνταξης τις προηγούμενες ημέρες, θα μπορούν να τα εισπράξουν αύριο από τα γκισέ στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Επίσης, αναμένεται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα γίνει με το περιεχόμενο των θυρίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη ΠΝΠ θα ορίζεται και ο τρόπος λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων με βάση τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα η ΕΚΤ και το νέο όριο αναλήψεων.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο Δημήτρης Μάρδας εξήγησε ότι η κυβέρνηση συντάσσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν υπάρχει πρόσβαση σε καμία θυρίδα προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση στις θυρίδες μόλις ανοίξουν όλες οι τράπεζες.

Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ήδη η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ζητήσει την αύξηση της έκτακτης πιστοληπτικής γραμμής του ELA προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα στην ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Πηγές της ΕΚΤ είπαν στο Reuters ότι είναι πιθανό να διατηρήσει στο παρών «παγωμένο» επίπεδο τον ELA. Επιπλέον οι ίδιες πηγές εξήγησαν ότι η ΕΚΤ θα αποφύγει να αποσύρει την παρούσα πιστοληπτική στήριξη, η οποίας θα πυροδοτούσε την άμεση κατάρρευση.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στην ΕΚΤ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/15, 12:01 μ.μ.

    ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΛΙΣ ΙΣΟΡΟΠΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης