επικαιρότητα

Στην Ρόδο Ετοιμάζονται να «Αναστήσουν» τον Περίφημο ΚΟΛΟΣΣΟ!


Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου....

Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο.

Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με τον Κολοσσό της Ρόδου , αν και στηριζόταν σε υψηλότερη βάση.

Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι διακρινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.

Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 4ο αιώνα π.Χ. ο θεός Ήλιος έσωσε τον λαό της Ρόδου από μία επίμονη πολιορκία του Μακεδόνα στρατηγού Δημητρίου του Πολιορκητή.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον προστάτη τους, οι Ρόδιοι ανήγειραν τον Κολοσσό, ένα γιγαντιαίο μπρούντζινο άγαλμα, που υψωνόταν περίπου 33 μέτρα[1] πάνω από το μαρμάρινο βάθρο του, δηλαδή ήταν δυόμισι φορές υψηλότερο από το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το έργο του Φειδία.

Αναφορά στην ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου κάνει το περιοδικό Newsweek, με αφορμή τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο Ελληνοκύπριος γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης.

Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος, Harry Mount ο κ. Κοτζιαμάνης που ζει στο Λονδίνο, ασχολείται με το θέμα περίπου είκοσι χρόνια.

Όμως όπως αναφέρει έχει αποσπάσει τη στήριξη του δημάρχου της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για την ανακατασκευή του Κολοσσού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που αναπαριστά το θεό Ήλιο.

Το άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία γύρω από τη δημιουργία και την καταστροφή του Κολοσσού, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για εκείνους που το δημιούργησαν στην πατρίδα μας όσο και για τις πληροφορίες γύρω από την ακριβή του μορφή και τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.

Μάλιστα σε ότι αφορά τον γλύπτη τονίζει ότι ο ίδιος έχει δημιουργήσει δύο μακέτες με δύο διαφορετικές εκδοχές του Κολοσσού, ενώ η αρχή της υπόθεσης γίνεται το 2000 όταν σύμφωνα με το άρθρο ο δήμος της Ρόδου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανακατασκευή του.

Τώρα πάντως όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο δήμαρχος της Ρόδου ανακοίνωσε ότι δέχεται συμβουλές και προτάσεις από επιστήμονες και σχεδιάζει μάλιστα και τη δημιουργία site για τη δημιουργία του Κολοσσού.Η ΡΟΔΙΑΚΗ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/15, 9:05 π.μ.

    Προσλάβετε πρώτα σκουπιδιάρηδες να ξεβρωμίσει το νησί που είναι ουραγός στον τουρισμό και μετά κοιτάξτε για άλλα ουσιώδη πράγματα! Οι δρόμοι καρμανιόλες και γεμάτοι λακούβες, σκουπίδια παντού και ο Φώτης τον χαβά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: το κλεισιμο δρομου για παγοδρόμιο θα παιζει στα αθηναικα μμε...

M M S

M M S
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης