ροή ειδήσεων

Καμπάνες στην ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα δουλεμπόρων στη Σαντορίνη και Ρόδο



ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ....

Αστυνομικοί φέρονται να λάμβαναν αμοιβές για να μη σχηματίζουν δικογραφίες κατά αλλοδαπών ή για να διευκολύνουν την επιβίβαση μεταναστών με πλαστά έγγραφα σε πτήσεις τσάρτερ

Κόλαφος είναι το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», για το κύκλωμα δουλεμπορίας στη Σαντορίνη, στο οποίο φαίνεται πως συμμετείχαν και δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μόλις η έρευνα των Αδιάφθορων ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση τουλάχιστον 10 ατόμων, σε βάρος των οποίων αποδόθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για παράνομη διακίνηση μεταναστών, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κ.ά.

Οπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, στο κύκλωμα φαίνεται πως εμπλέκονται 4-5 αστυνομικοί, επιχειρηματίες και αλλοδαποί διακινητές. Ο ένας ανώτερος αξιωματικός υπηρετούσε στη Σαντορίνη σε καίριο πόστο, ενώ ο δεύτερος που εμπλέκεται υπηρετεί στη Ρόδο και κατέχει επίσης υψηλόβαθμη θέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαταγή που εστάλη στις υπηρεσίες τους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν και περαιτέρω διώξεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση τυχόν άλλων παράνομων ενεργειών, πέραν της συμμετοχής στο δουλεμπορικό κύκλωμα. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα «ανοιχτούν» και τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί ένα σημαντικό ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμό αστυνομικού που φαίνεται να μην μπορεί να το δικαιολογήσει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *