ροή ειδήσεων

«Η κυρία των ερειπίων».


Με ένα ξεχωριστό για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο, το οποίο έχει ...
ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, αποφάσισε να κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα.


Στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας εμφανίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να κάθεται μάλλον αμήχανη πάνω στα συντρίμμια ενός αρχαιοελληνικού ναού, ενώ ο Παρθενώνας αχνοφαίνεται 2 φορές στο βάθος της εικόνας, με τον τίτλο να καυστικό τίτλο «Η κυρία των ερειπίων».


Ο υπότιτλος μάλιστα σημειώνει πως «αν αποτύχει το ευρώ αποτυγχάνει και η καγκελάριος Μέρκελ», σημειώνει το περιοδικό.

Εάν ο ελληνικός λαός πει το όχι στα μέτρα λιτότητας τότε αμέσως την επομένη μέρα στις 6 Ιουλίου οι αγορές θα θεωρήσουν υπεύθυνη τη Γερμανία ως μη φερέγγυα για την νομισματική
ένωση και αυτομάτως θα δεχθεί τέτοια »επίθεση-σοκ» από τις ίδιες τις αγορές που δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ στην οικονομική ιστορία!!!

Θα εισέλθει βιαίως σε οικονομική καραντίνα η Γερμανία!!! Η διορία έχει ήδη δοθεί στη Γερμανία από τις αγορές !!! Συγχρόνως σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες έχοντας μπροστά τους την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο όχι στα μέτρα λιτότητας και φοβούμενοι τον κίνδυνο της επέκτασης της »επίθεσης» των αγορών και στις δικές τους χώρες εγκαταλείπουν μία προς μία την Γερμανία και την ευρωζώνη!!!

Γι’αυτό βγαίνουν όλοι οι Γιούνκερ, Σούλτς κλπ για να πείσουν την Ελλάδα ότι πρέπει να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας, δηλ να πει »ναι» ο λαός στα μέτρα λιτότητας στο δημοψήφισμα γιατί ξέρουν τι έρχεται!!!
ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑNΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Με τη γερμανική λιτότητα η Ευρωζώνη αναγκάζεται να ξαπλώσει στην κλίνη του Προκρούστη υποστηρίζει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και καλεί τη Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ για να «ανακουφιστούν» οι εταίροι… Επίθεση κατά της Ανγκελα Μέρκελ, για την επιβολή σκληρών μέτρων σε χώρες που έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες, εξαπολύει με το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Το στοίχημα για την Ευρώπη» ο 84χρονος Τζορτζ Σόρος.

Γνωρίζοντας όσο λίγοι τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας, από την οποία έχει ΚΕΡΔΙΣΕΙ περί τα 24 δισ. δολάρια, ο «άνθρωπος των αγορών» σημειώνει πως «το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποτίθεται πως ήταν μια εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών, μετασχηματίστηκε σε μια σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες. Ως εκ τούτου απορρίπτει την ανάγκη «περισσότερης Ευρώπης», λέγοντας ότι αυτό επί της ουσίας θα σημάνει αυτομάτως περισσότερη λιτότητα, περικοπές και υψηλή ανεργία».

«Η Ευρώπη είναι από πολλές απόψεις η πιο ανεπτυγμένη ήπειρος και ταυτοχρόνως το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και όμως βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης» προειδοποιεί ο Σόρος. Επιχειρώντας να δώσει μια λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα, ο άνθρωπος που «συνέτριψε» το 1992 τη στερλίνα κερδίζοντας εις βάρος των Βρετανών φορολογουμένων 1 δισ. δολάρια , αιφνιδιάζει:

«Η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ, επιτρέποντας στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις χώρες-οφειλέτες, να αποκτήσουν τον έλεγχό τους». Όπως εξηγεί, «εφόσον το συσσωρευμένο χρέος μετριέται σε ευρώ, έχει σημασία ποιος παραμένει υπεύθυνος για το νόμισμα. Αν έφευγε η Γερμανία, σίγουρα θα σημειωνόταν υποτίμηση του ευρώ. Οι χώρες-οφειλέτες θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Και αν έλεγχαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα υπήρχε πλέον κίνδυνος αθέτησης».

Ο Τζορτζ Σόρος καταλήγει υποστηρίζοντας πως «το ευρώ χωρίς τη Γερμανία θα ήταν ένα σταθερό νόμισμα. Πράγματι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σοκ στο Βερολίνο, θα ανακούφιζε όμως τις υπόλοιπες χώρες»…


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *