επικαιρότητα

Drone σκότωσε τον ηγέτη του ISIS στο ΑφγανιστάνΜαζί με τον Χαφέεζ Σαΐντ σκοτώθηκαν κι άλλοι 30 τζιχαντιστές τρομοκράτες...Νεκρός από την επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσε ο αρχηγός της αδελφής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η επίθεση έλαβε χώρα την Παρασκευή στην αφγανική επαρχία Νανγκαρχάρ, κοντά στα πορώδη σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Στόχος του αμερικανικού drone ήταν μια συγκέντρωση ισλαμιστών που συνδέονται με το ΙΚ. Πέραν του Χαφέεζ Σαΐντ σκοτώθηκαν περίπου 30 αντάρτες.

Ο θάνατος του Σαΐντ αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την οργάνωση «Νταές στην Κορασάν», ενώ προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στρατολογώντας δυσαρεστημένους διοικητές των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων.

Η οργάνωση δεν ελέγχεται άμεσα από την κεντρική ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους, όμως πιστεύεται πως χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

Το NATΟ δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει το θάνατο του Σαΐντ , όμως επιβεβαίωσε την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Νανγκαρχάρ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης