επικαιρότητα

Θέλουν να αλλάξουν πάλι τον ΦΠΑ – Φόρος 26% σε όσους δεν όσους δεν έχουν εισόδημα αλλά διαθέτουν ακίνητο ή Ι.Χ.


Αλλαγές στο πρόσφατα αλλαγμένο ΦΠΑ θέλουν οι δανειστές....
Πρόκειται για αλλαγές που αν περάσουν θα προκαλέσουν νέο σοκ στους Έλληνες πολίτες καθώς θα χρειαστεί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μεταξύ άλλων όπως αναφέρει η εφημερίδα Αγορά στο στόχαστρο μετά τις εκατό δόσεις, τα κόκκινα δάνεια, τις πρόωρες συντάξεις και άλλα θέματα που έχουν βάλει οι δανειστές μπαίνουν μεταξύ οι αγρότες, τα ανασφάλιστα Ι.Χ και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.
Συγκεκριμένα ζητούν:
• Να υπαχθεί στο σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Εκτός από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και εκμάθησης υπολογιστών που πλέον υπάγονται στο 23% και όλα τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα Κολέγια, ακόμη και οι Σχολές Οδηγών.
• Να αλλάξει πάλι ο συντελεστής για το βόειο κρέας και να ξαναπάει στο 13% μαζί με το χοιρινό από το 23%.
• Να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες (φόρος 26% και προκαταβολή φόρου) όσοι δεν έχουν εισόδημα π.χ άνεργοι, αλλά πιάνονται στα τεκμήρια ιδιοκατοίκησης ή Ι.Χ.
• Να αρθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να εκχωρούν τα ανείσπρακτα νοίκια στο Δημόσιο.
Ειδική αναφορά γίνεται για τους αγρότες για τους οποίους ζητούν:
• Να μειωθεί κατά 50% η επιστροφή χωρίς παραστατικά στους αγρότες του ΕΦΚ για το ντίζελ κίνησης.
• Να αυξηθεί η προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 55%.
• Να καταργηθεί από το 2016 το αφορολόγητο των επιδοτήσεων.
Παράλληλα το Κουαρτέτο απαιτεί να γίνεται νωρίτερα η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα ζητά ως καταληκτική ημερομηνία να είναι η 30η Απριλίου και να μην υπάρχει δυνατότητα παράτασης. Επίσης, απαιτεί κατάργησης της έκπτωσης 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολή.
Ακόμη επιμένουν:
• Στην ενσωμάτωση από φέτος της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος, το οποίο θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη για τους φορολογούμενους.
• Στη διατήρηση ως έχει του ΕΝΦΙΑ χωρίς αλλαγές.
Τέλος αγκάθι αποτελούν πέρα από τα κόκκινα δάνεια το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αποτελούν θέματα συζήτησης και άλλα ζητήματα:
• Τα ανασφάλιστα οχήματα και αυτά που δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ.
• Οι δράσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου.
• Η βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα εδώ κ δύο μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα απευθύνθηκα παντού Αλλά κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει...θα παρακαλούσα πολύ να με ενημερώσετε κ να με ακούσετε κ να βρούμε μια λύση σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου κ πιο συγκεκριμένα το γεφύρι Μακκαρη... έχουμε την επιχειρήσει (πρατήριο υγρών καυσίμων) κατανοώ την επικινδυνότητα κ βέβαια αποδέχομαι όλα Αλλά το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι μου κλείσατε απ τον κόμβο Λίνδου προς Ροδο κ πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση κατασκήνωση Μασσαρι Γιατί εκεί η επιχείρηση απ το γεφύρι είναι ένα χιλιόμετρο δρόμος θα σας παρακαλέσω να κλείσετε το δρόμο πιο πάνω κ συγκεκριμένα έξω απ την επιχειρήσει μου ...Υπάρχουν δύο χωριά που τους εφοδιαζω με καύσιμα κ πέρα απ αυτό έχουμε σύμβασης με το ΚΤΕΛ κ δεν μπορούν να έρθουν όπως επίσης κ με τουριστικά γραφεία για την καλοκαιρινή σεζόν... σας παρακαλώ πολύ ακούσετε την διαμαρτυρία μου κ βοηθήστε να βρεθεί μια λύση προσωρινή

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά