ροή ειδήσεων

Κως: Συγνώμη από τον αστυνομικό για το χαστούκι - τον χάιδεψα



Ο αστυνομικός που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που κάνει από εχθές το γύρω του κόσμου.... και στο οποίο χαστούκισε μετανάστη στην Κω ενώ κρατούσε στο χέρι μαχαίρι, μιλά για το περιστατικό που τον έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα: "Συγνώμη για όλους τους αλλοδαπούς, προσπαθούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Προσπαθούμε 10 άτομα αστυνομικοί να αντιμετωπίσουμε 5000 μετανάστες".

Ο αστυνομικός από την Κω ωστόσο, φαίνεται να δικαιολογεί εν μέρει την πράξη του, λέγοντας στον ρεπόρτερ της τηλεόρασης του Alpha με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά:"Όσο τους μιλάς, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Με έριξαν κάτω, μετά πήγα και στο νοσοκομείο. Το χέρι μου είναι πρησμένο, το έδεσα. Του άλλου του συνάδελφου του σκίσανε τα πουκάμισα. Τι να κάνουμε, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα" αναφέρει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και η οποία σημειωτέον οδήγησε στην απόφαση να σταλούν ΜΑΤ για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας.



Τον απώθησα περισσότερο, δεν τον χαστούκισα

"Τον απώθησα περισσότερο, από ότι τον χαστούκισα" αναφέρει ο αστυνομικός που από εχτές βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διεξάγεται ΕΔΕ για την υπόθεση. "Αν δείτε την επόμενη μέρα, 10 αστυνομικοί ήταν με τα γκλομπ και τους χτυπούσαν, εγώ που τον χάιδεψα;" συμπληρώνει για την ενέργειά του.

"Το άσχημο είναι ότι νιώθεις πολύ προσβεβλημένος, νιώθεις υποταγή, αγανάκτηση.... λες "για όνομα της Παναγίας", να προσπαθείς να τους εξυπηρετήσεις και εκείνοι να κοντεύουν να σε φάνε. Και μετά να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση από την πολιτεία και την αστυνομία, να σε βγάζουν σε διαθεσιμότητα. Έχω τρία παιδιά, έχω δάνειο. Τι να πω, ντροπή" αναφέρει για το περιστατικό.

Δεν υπήρξα ποτέ ρατσιστής

Πάντως ο αρχιφύλακα σπεύδει να τονίσει πως ούτε ρατσιστής υπήρξε ποτέ του, ούτε έχει δώσει δικαίωμα ποτέ στην υπηρεσία του. "Έχω κάνει 50.000 συλλήψεις, δεν ήρθα σε αντιπαράθεση ποτέ με άνθρωπο σε τέτοια φάση. Απλώς όταν βλέπεις ότι απειλείται η ζωή. Αν με το μαχαίρι κάρφωνε έναν αστυνομικό σήμερα θα ήταν καλύτερα; Αν με κάρφωνε με το μαχαίρι ο αλλοδαπός και έμεναν ορφανά τα παιδιά μου θα ήταν καλύτερα;" εξηγεί.

Γελάνε μαζί μας, μας κοροϊδεύουν

"Με την υπερένταση που έχεις, μπορεί να πήγε (το χέρι) με περισσότερη δύναμη" αναφέρει όταν ο δημοσιογράφος του επισημαίνει πως δεν επρόκειτο για χάδι. "Ξέρετε ότι πήγε πιο πέρα και γελούσε; Αν συνεχιστεί το βίντεο ο αλλοδαπός είναι πιο πέρα και γελάει. Γελάνε, μας κοροϊδεύουν".

"Οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι, 20 χρόνια μάχιμος. Μια κακιά στιγμή. Αυτοί είναι γεμάτοι μαχαίρια, πέτρες. Ρίξαν κάτω τα κιγκλιδώματα, έκαναν ντου στο αστυνομικό τμήμα, τα σπάσαν όλα, αυτά δεν τα λέει κανένας" αναφέρει για να υπερασπιστεί τη θέση του.

Το μαχαίρι ήταν των αλλοδαπών

Σε ό, τι αφορά το μαχαίρι, ο αστυνομικός αναφέρει ότι το βρήκε ανάμεσα στους μετανάστες και το έβαλε πρόχειρα στη ζώνη του. "Αραβικού τύπου είναι το μαχαίρι με χακί θήκη και τώρα θα με πάνε μέσα για παράνομη οπλοχρησία. Δεν το είχα παραδώσει στον αξιωματικό" εξηγεί.



news247

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *