ροή ειδήσεων

Αυξήθηκε η χρήση "πλαστικού χρήματος"



H επιβολή των capital controls οδήγησε πολλούς έλληνες καταναλωτές... στη χρήση πλαστικού χρήματος με αποτέλεσμα οι τράπεζες να εκδώσουν περίπου 1 εκ. χρεωστικές κάρτες σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του. Ο περιορισμός της παραοικονομίας και των αδήλωτων συναλλαγών ήταν συνέπεια της χρήσης περισσότερων καρτών.
Οι περιορισμοί τις αναλήψεις και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί οδήγησαν σε μια στροφή χωρίς προηγούμενο στη χρήση του πλαστικού χρήματος, σε μια χώρα που εμφάνιζε τον μικρότερο αριθμό ηλεκτρονικών πληρωμών κατά κεφαλήν στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.
Η Alpha Bank εξέδωσε περίπου 220.000 κάρτες τον Ιούλιο, περισσότερες απ” όσες είχε εκδώσει συνολικά το προηγούμενο έτος, ενώ η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε περισσότερες από 400.000 χρεωστικές κάρτες (debit) τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Aύξηση επισημαίνει επίσης η Eurobank, τονίζοντας ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση από επιχειρήσεις για συστήματα πληρωμής μέσω καρτών, ακόμα και από μη παραδοσιακούς πελάτες όπως είναι οι οδοντίατροι και οι γιατροί.
Σύμφωνα με τη Visa Europe, ο αριθμός των ενεργών καρτών debit Visa στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Στέλεχος της εταιρείας αναφέρει ότι καταγράφτηκε μια αύξηση της τάξης του 135% των συναλλαγών με κάρτες τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιβολή των capital controls.
Το 2014, οι δαπάνες για κάρτες Visa ήταν 1 ευρώ για κάθε 37 ευρώ στην Ελλάδα, έναντι του 1 προς 6 στο σύνολο της Ευρώπης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *