ροή ειδήσεων

ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Αμφίπολης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.



Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανακοίνωση... των σπουδαίων ευρημάτων στην Αμφίπολη, επιστημονικό πόρισμα αποκαλύπτει πως το μνημείο ουδεμία σχέση έχει με το βασιλικό Οίκο των Μακεδόνων και πως χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «η Αυγή», η έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησαν έγκριτοι αρχαιολόγοι με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, καταδεικνύει πως η χρονολόγηση του μνημείου διολισθαίνει από τον 4ο π.Χ αιώνα στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, κοινώς το β’ μισό του 2ου – 1ου αιώνα π.Χ. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που οραματιζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση πως τάχα ο τάφος της Αμφίπολης έκρυβε τον διάσημο νεκρό μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.


Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Ξυδάκης, «η έκθεση προέκυψε μετά την αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης που πραγματοποίησε στις 30 Μαϊου κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού».


Η αυτοψία είναι εύγλωττη ως προς το θέμα της κεραμικής και των κινητών ευρημάτων της ανασκαφής αφού, όπως γράφει η «Αυγή» οι ζωγραφικές παραστάσεις των μαρμάρινων επιστυλίων που βρέθηκαν στο δεύτερο χώρο του μνημείου καθώς και η κεραμική από διάφορα σημεία του εσωτερικού του μνημείου χρονολογούνται μεταξύ του δεύτερου μισού του 2ου αιώνα π.Χ ή στις αρχές του 1ου π.Χ αιώνα.



Όμως, και οι Καρυάτιδες και οι Σφίγγες αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία τοποθετούνται στην ίδια περίοδο χρονολόγησης με την κεραμική.


Ή έκθεση – κόλαφος για την τότε κυβέρνηση είναι άλλη μία τρανή απόδειξη πως η όλη ιστορία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακές πομφόλυγες, άλλο ένα τέχνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινή γνώμη από την ανεπαρκειά της στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *