ροή ειδήσεων

Ανανεώνουν τον στόλο τους οι Έλληνες εφοπλιστές. ΔΕΝ φτιάχνουν ούτε ένα πλοίο στα Ελληνικά ναυπηγεία για να στηρίξουν τους εργαζόμενους



Στην ανανέωση και ενίσχυση του στόλου τους εν καιρώ κρίσης επιμένουν οι Έλληνες εφοπλιστές....
σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, οι Έλληνες...εφοπλιστές προχώρησαν στην παραγγελία 15 νέων πλοίων, εκ των οποίων τα έξι είναι πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα έξι τάνκερς, και τα υπόλοιπα τρία είναι πλοία μεταφοράς αερίου (2 LPG και 1 LNG).

Η συνολική χωρητικότητα των νέων πλοίων ανήλθε σε 103.936 Dwt, ενώ το κόστος τους έφθασε στα 581,5 εκατ. δολάρια. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Κινέζοι ανταγωνιστές το αντίστοιχο διάστημα προχώρησαν σε 24 νέες παραγγελίες πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 42.554 dwt. Από αυτά, τα 8 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τον περασμένο Ιούλιο, έγιναν 140 νέες παραγγελίες πλοίων, συνολικού κόστους 7,89 δισ. δολαρίων.

Στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερες αντιδράσεις προκαλεί η αύξηση της φορολογίας που επιβλήθηκε στην ελληνική ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του νέου Μνημονίου, επιβάλλεται αύξηση κατά 4% ετησίως για την πενταετία 2016 έως 2020 του φόρου χωρητικότητας των πλοίων, καθώς και της εισφοράς των πλοίων ελληνικών συμφερόντων υπό ξένη σημαία τα οποία είναι ασφαλιστικά συμβεβλημένα στο ΝΑΤ. Επίσης, παρατείνεται και για την τετραετία 2016 - 2019 η εισφορά που επιβλήθηκε το 2013 σε ναυτιλιακές εταιρείες επί του εισαγόμενου συναλλάγματος, ενώ σε φόρο χωρητικότητας θα υπόκεινται τα πλοία με σημαία ευρωπαϊκής ένωσης και ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 27/1975.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *